Foto: Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Čukarički u četvrtak startuje grupnu fazu Lige konferencija.

Trener fudbalera Ferencvaroša Dejan Stanković, govorio je o predstojećem meču njegove ekipe protiv Čukaričkog u prvom kolu Lige konferencija.

Pročitajte još

Čukarički u četvrtak od 18.45 gostuje mađarskoj ekipi.

„Gledali smo utakmicu Čukaričkog protiv Zvezde, ekipa je igrala bez straha protiv mog bivšeg kluba, sa jasnim ciljem i planom. Čukarički je uz malo sreće koja je veoma bitna u fudbalu zasluženo pobedio Zvezdu i tako poslao jaku poruku i nama“, započeo je Stanković izlaganje na konferenciji za medije u Budimpešti.

Hvalio je ekipu sa Banovog Brda.

„Čukarički nije bez šansi u ovoj izuzetno jakoj grupi, a da li mogu da iznenade i stignu do prolaza dalje zavisi isključivo od njih samih“, rekao je Stanković.

Govorio je o razlici između vođenje ambicioznijih klubova koji uvek idu na sve trofeje i onih drugih.

„Radio sam pre Sampdorije u Crvenoj zvezdi, znam kako je igrati za osvajanje titula i pehara i kako je kad si pod pritiskom, navikao sam na to“, dodao je nekadašnji šef struke Crvene zvezde.

Stanković je pre dve nedelje seo na klupu Ferencvaroša, posle loših rezultata ekipe u kvalifikacijama za Ligu šampiona i domaćem šampionatu.

„Radili smo dobro u prethodne dve nedelje, upoznao sam se i sa igračkim i sa ljudskim kvalitetima ekipe i mogu da kažem da sam veoma zadovoljan. Ekipa je profesionalna i željna napredovanja, i timskog i ličnog. Prezadovoljan sam igračkim kadrom koji imam na raspolaganju. Naš cilj je da se prođe grupa i da se dočeka proleće u Evropi iako smo svesni da imamo veoma jake rivale“.

Osvrnuo se i na istorijski uspeh srpskog fudbala koji ima tri kluba u grupnim fazama takmičenja pod okriljem UEFA.

„Drago mi je što srpski fudbal ima tri kluba u grupama u evropskim takmičenjima i nadam se da će nastaviti da skupljaju bodove i da Srbija svake godine ima što više klubova u grupama“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare