Foto: REUTERS/Molly Darlington

Belgijski fudbaler Kevin De Brujne vratio se u sastav Mančester sitija, prvi put od povrede početkom avgusta.

De Brujne je meč Premijer lige protiv Šefild junajteda u subotu popodne počeo na klupi za rezervne igrače, skoro pet meseci nakon što je ispao iz stroja ekipe koju vodi Pep Gvardiola.

PROČITAJTE JOŠ:

On je doživeo povredu butine u finalu Lige šampiona, a povredu je obnovio 11. avgusta u duelu protiv Barnlija i od tad je van terena.

Zbog toga ga nije bilo ni u grupnoj fazi elitnog takmičenja ove sezone, kada je Mančester siti, između ostalih, imao dve pobede i nad Crvenom zvezdom.

De Brujne je stoga ove sezone odigrao samo dve utakmice, jednu u Premijer ligi i jednu u Komjuniti šildu. Dovoljno da upiše jednu asistenciju. Poređenja radi, prošle sezone je imao 49 nastupa u svim takmičenjima i imao deset golova i čak 31 asistenciju.

Kevin je posle obnavljanja povrede operisan i prve procene su bile da će se na teren vratiti u januaru. Pep Gvardiola je pred povratak Belgijanca u protokol za meč sa Šefild junajtedom rekao da je „De Brujne blizu da se vrati, ali da moraju da budu pažljivi sa njim da se povreda ne bi opet desila“.

Siti je i bez njega prokrstario kroz grupu u Ligi šampiona, dok je u Premijer ligi treći iza Liverpula i Arsenala, s tim da bi se pobedom nad Šefildom popeo na drugo mesto.

BONUS VIDEO: Slavlje navijača i fudbalera FK Velež nakon trijumfa protiv Sarajeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar