Foto: EPA-EFE/Miguel A. Lopes

Patrik de Koster, agent fudbalera Mančester sitija Kevina de Brujnea, uhapšen je u Belgiji i to komplikuje proceduru potpisa novog ugovora igrača sa "građanima".

Očekivalo se da jedan od najboljih igrača u Premijer ligi parafira ovih dana ugovor po kojem će zarađivati nedeljno 390.000 evra, ali sve će morati da se odloži.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što je interesantno je da je De Brujne bio taj koji je alarmirao policiju da provere nekoliko nelogičnosti u njegovim finansijskim računima koji su se ticali miliona funti.

PROČITAJTE JOŠ: Sudar Srba na Ostrvu: Paunović i Ivić „oči u oči“ 3. oktobra

On je kako prenose mediji u Belgiji navodno primetio da novac ide drugim tokom od onog koji stoji u zvaničnoj dokumentaciji.

Belgijski „Het Njusblad“ piše da su u istrazi došli do zaključka da je novac od transfera igrača u Volfsburg išao preko lihtenštajna, poreskog raja i da nije valjano proknjižen.

De Koster, čija kompanija „J&S Internacional fudbal menadžment“ ima kancelariju u Vlazenbiku i Knokeu u Belgiji, kao i u Senegalu, probuđen je i uhapšen rano ujutro u četvrtak.

Izveštaji kažu da je on od tada u pritvoru i da se očekuje da u sredu izađe pred sudiju.

U Sitiju očekuju da De Brujne (29) potpiše novi ugovor na pet godina, a spremni su i da mu po odlasku Davida Silve dodele kapitensku traku.

De Koster ga kao agent zastupa od njegove 15. godine, otkako je kao kadet igrao u ekipi Genka.

De Koster je stajao iza transfera belgijskog reprezentativca u Čelsi 2012, Volfsburg 2014. i Mančester siti 2015. godine.

Kevin je prošle sezone izabran za najboljeg igrača Premijer lige.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar