Alaba možda ostane u Bajernu, traže ga Čelsi i Juventus
Foto: EPA-EFE/Lukas Barth-Tuttas

Fudbaler Bajern Minhena David Alaba ima spreman predugovor sa Real Madridom, piše Fabricio Romano, poznati transfer ekspert.

Alaba bi po tom dokumentu trebalo da, posle plaćenih poreza, dobija 12 miliona evra godišnje, a Španci dodatno pišu da je reč o četiri sezone.

Romano navodi da je predugovor bio spreman još početkom ovog meseca, kao i da bi trebalo da bude potpisan u narednim nedeljama.

Navodi se i da je Liverpul poslao ponudu za Alabu, ali je ipak Real Madrid bio njegova želja. U međuvremenu se oglasio i otac fudbalera koji je negirao ove tvrdnje.

Defanzivac Bajerna je u taj klub stigao još 2008. godine iz Austrije i tada je zaigrao za mlađe kategorije Bavaraca, a već deset godina je standardni prvotimac.

Dvaput je sa njim osvajao titulu prvaka Evrope, još devet puta je bio šampion Nemačke i šest puta osvajač Kupa, a jednom je bio i klupski svetski prvak.

Sve to je postigao do 28. godine, a njegova pozicija se „šetala“ od beka ka štoperu, s tim što može da trči i napred i igra ofanzivno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar