Infantino
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DELLA VALLE

Pablo Silva i Hajne Almanja, izumitelji spreja koji fudbalske sudije koriste da označe rastojanje između lopte i živog zida, podneli su tužbu protiv Đanija Infantina i ostalih čelnika FIFA zbog krađe patenta.

Brazilci koji tvrde da im je Međunarodna fudbalska unija ukrala patent tužili su Infantina i FIFA zahtevajući da na ime odštete dobiju 40 miliona dolara, a u slučaju da sud presudi u njihovu korist predsedniku FIFA preti od jedne do četiri godine zatvora.

PROČITAJTE JOŠ

Parnica je pokrenuta u Brazilu, a nakon prve presude u korist Silve i Almanja FIFA je bila primorana da zabrani sprej, međutim, svetska kuća fudbala pronašla je rešenje tako što je promenila proizvođača spreja.

„Bili smo strpljivi, ali kad smo videli da se sprej koristi u Rusiji 2018. godine, uprkos zabrani, eksplodirali smo“, rekao je Silva koji je potom potvrdio da će, ukoliko ne uspeju pred brazilskim sudom, pravdu potražiti od viših instanci.

Prema prvoj presudi koja nije pravosnažna izumitelji patenta bi trebalo da dobiju po 15.000 evra za svako korišćenje spreja od 2017. godine što bi okvirno iznosilo više od 100 miliona evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar