Dan odluke u Čempionšipu, 46. kolo će doneti rešenje o tome koja ekipa će se pridružiti Lidsu na putu ka Premijer ligi, a ogromna borba je i za opstanak.

U igri za plasman u elitu su tri ekipe, Vest Bromvič Albion na drugom mestu ima poen više od Brentforda i dva od Fulama, pa bi mu pobeda protiv KPR garantovala mesto u najvišem rangu takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Tim koji sa klupe predvodi hrvatski trener Slaven Bilić nije u sjajnoj formi, ali je veliki favorit protiv ekipe koju je savladao u prethodna tri duela.

Kiksu kluba iz Vest Midlendsa nada se Brentford, koji je u prošlom kolu poražen posle osam uzastopnih pobeda i ima žarku želju da se u eliti nađe prvi put od 1947. godine.

Na tom putu u poslednjem kolu Čempionšipa nalazi se Barnsli, sastav sa pretposlednjeg mesta tabele kome je trijumf neophodan u borbi za opstanak.

Prilici da ponovo zaigra u Premijer ligi nada se i Aleksandar Mitrović, koji je ponovo imao briljantnu sezonu u dresu Fulama.

Njegova ekipa je trećeplasirana sa dva boda manje od Vest Broma, a u juriš ka drugoj poziciji ide kroz Vigan.

Pobeda, nažalost, ne može da znači direktan plasman, neophodno je da VBA izgubi, a da Brentford ne ostvari trijumf.

O tome je za Nova.rs govorio Mitrović, najbolji strelac u engleskim ligama sa dosad 26 golova u sezoni.

„Čempionšip je neverovatno takmičenje, poslednje kolo daće odgovor na brojna pitanja. Tri kluba se bore za drugo mesto i Premijer ligu, čak šest se bori da ne ispadne. Bilo bi perfektno da pobedimo Vigan i da nam se poklope još dva rezultata. Da VBA kiksne i da Brentford ne pobedi, tako bismo direktno otišli u Premijer ligu. U suprotnom čeka nas plej-of. U slučaju da to bude naš put, znamo vrlo dobro šta nas čeka. Bili smo tamo pre dve sezone sa Slavišom Jokanovićem i položili najvažniji ispit“, rekao je Mitrović.

Srpski napadač je na početku sezone potpisao četvorogodišnji ugovor tako da ne razmišlja o odlasku iz Fulama, već se nada plasmanu u Premijer ligu.

Večeras (20.30) igra se 12 mečeva poslednjeg kola Čempionšipa. VBA je u najboljoj situaciji da obezbedi direktan plasman u Premijer ligu, ali mora da pobedi KPR jer šansu vrebaju Brentford (bod manje) i Fulam (dva boda manje). Biće ovo izuzetno uzbudljivo veče u Engleskoj.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za poslenje kolo Čempionšipa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar