Foto: EPA-EFE/Georgi Licovski

Velika škola za hrvatskog talenta.

Reprezentacija Hrvatske je doživela debakl u polufinalu Svetskog prvenstva u Kataru gde je poražena od Argentine sa 3:0.

Uprkos teškom porazu, Hrvatska je odigrala sjajan turnir a posebno se istakao mladi štoper Joško Gvradiol koji je do polufinala odigrao sjajan turni. Defanzivac Lajpciga koji se nalazi na meti najvećih klubova sveta i za koga se najavljuje rekordan transfer za jednog štopera, u polufinalu se sreo sa magijom Lea Mesija i video kako igra vervatno najbolji igrač ikada.

PROČITAJTE JOŠ

Mesi je kod trećeg gola Argentine krenuo u trk po desnoj strani i čak tri puta dobio duel protiv Gvardiola i na kraju ga je okrenuo za savršenu asistenciju Alvarezu.

Mnogi su u šali komentarisali da mu je drastino oborio cenu, ali je jasno da to ne može d aumanji njegov talenat i kvalitet i da mu je to jedno veliko iskustvo.

U trci za njegovo dovođenje ovoga jutra se uključio i Mančester siti pored gradskog rivala Junajteda i Čelsija.

Engleski mediji pišu da se u bitku za njega uključio i Mančester siti, koji želi da vidi Gvardiola na Etihadu, a za Lajpcig su pripremili ponudu koja će ih sigurno oduševiti i biće pravo čudo ako je ne prihvate.

Naime, čelnici engleskog šampiona spremni su da plate čak 110 miliona evra sa svim bonuisima za Gvardiola i uračunaju 20 odsto bonusa od sledeće prodaje, ali bi jedna stvar posebno mogla da oduševi čelnike Lajpciga.

Navodno, Mančester siti bi već u januaru kupio Gvardiolu, ali bi ga ostavili u Lajpcigu do kraja ove sezone i on bi se priključio novom timu tek sledećeg leta, kada će Građani verovatno izvršiti neke promene u defanzivnoj liniji, gde već je mala gužva.

BONUS VIDEO Slavlje Argentinaca nakon pobede u polufinalu Svetskog prvenstva