Dušan Đorđević
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Čukarički i Dušan Đorđević završili su saradnju sporazumnim raskidom ugovora.

Podneo je ostavku nakon poraza od Kolubare u Lazarevcu (1:3), od Hamarbija (1:5) i remija protiv Radničkog (0:0).

PROČITAJTE JOŠ

„U razgovoru sa rukovodstvom kluba rešio sam da podnesem ostavku, ne bi li se ekipa prodrmala. Nema velikih neuspeha iza nas, osim dva vezana poraza od Kolubare i Hamarbija. Posebno je ta utakmica u Švedskoj bila žestoka za nas i naše navike. Opet, ne sme da se dozvoli da ekipa uđe u letargiju, u eventualnu seriju negativnih rezultata, zbog toga sam se odlučio za ovaj potez“, rekao je Đorđević.

On već dve godine radi na Banovom Brdu, od toga 11 meseci kao šef stručnog štaba.

U Superligi Srbije je sa njim na čelu Čukarički stigao do treće pozicije, po prvi put je klub igrao u trećem kolu jednog evropskog takmičenja, osvojio je najveći broj bodova i postigao najveći broj golova.

„Prelepe dve godine sam proveo u Čukaričkom, od toga skoro godinu kao glavni trener. Taj period je obeležen baš lepim rezultatima. Od prvog dana rada imao sam fenomenalan odnos sa ekipom, sjajnu saradnju sa igračima, sve je bilo na vrhunskom nivou. Na kraju je to oplemenjeno izlaskom u Evropu, ali ostaje žal za utakmicom u Stokholmu. Kad se osvrnem, nemam za čim da žalim, nemam čega da se stidim. Ponosan sam na sve što smo uspeli da uradimo u klubu koji ima ogromne ambicije. Naravno, veliku zahvalnost dugujem rukovodstvu kluba, koje mi je ukazalo šansu i poverenje, svestan sam da bi svaki trener u Srbiji voleo da bude u Čukaričkom. Hvala im što su mi dali šansu u momentu kad sam bio relativno nepoznat široj fudbalskoj javnosti. Klubu i igračima želim da ponove sve uspehe, da ostvare sve svoje ciljeve.“

Bonus video: Mesi u Pari Sen Žermenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar