Foto: Dušan Milenković/Starsport

Dušan Kerkez više nije trener fudbalera Čukaričkog, saopštio je klub sa Banovog brda. Kako se navodi u saopštenju ugovor je sporazumno raskinut, posle nešto više od godinu dana saradnje.

Razlaz Kerkeza i Čukaričkog usledio je dva dana nakon što je klub sa Banovog brda remizirao protiv Javora (2:2) i prekinuo niz od 10 uzastopnih pobeda na domaćem terenu.

„Imao sam sastanak sa direktorima kluba, razgovarao sam i sa predsednikom, u ovom trenutku je to bilo najbolje rešenje. Ovde sam zaista proveo godinu i nešto fenomenalnih dana. Želeo bih da se zahvalim predsedniku Obradoviću, direktorima Matijaševiću, Grkiniću i Dijani Petrović-Đorđević, svim ostalim ljudima koji rade u administraciji i uopšte u klubu, naravno i igračima na prelepoj godini. Hvala i svim ljudima koji su dolazili da gledaju i da bodre Čukarički. Ponosan sam na ono što smo uradili, ostajemo prijatelji za ceo život i ovaj klub će u meni uvek imati velikog navijača“, rekao je Kerkez i dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„Ovakve stvari se u fudbalu dešavaju. Iz sveg srca želim sreću Čukaričkog u nastavku sezone, u prvenstvu i u Evropi. Klub i ovi igači to zaslužuju. Idemo dalje, ponavljam, kao prijatelji. Nikad se ne zna, možda se i vratim ovde jednog dana.“

Kerkez se posle 20 godina provedenih u inostranstvu i karijere trenera koju je započeo na Kipru vratio u Srbiju i kako ističe, nije se pokajao.

Foto: David Damnjanovic/Starsport.rs ©

„To mi je bilo potrebno, video sam kako stvari ovde funkcionišu. Imao sam veliku želju da se vratim u svoju zemlju, imao sam priliku da radim u jednom od naših najboljih klubova. Bilo je lepo, zanimljivo, bilo je uspona i padova, ali verujem da smo cilj ostvarili, osvojili smo treće mesto, igrali finale Kupa Srbije. Bio sam deo te slagalice, pomogao sam koliko sam mogao. Još jednom, želim ekipi mnogo sreće“, poručio je Kerkez.

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević zahvalio se Kerkezu na saradnji i poželeo mu mnogo sreće u nastavku karijere.

„Prijatelji smo i ostaćemo prijatelji za ceo život. Ovo su normalne stvari i dešavaju se, naš cilj je bio da malo razmrdamo ekipu pred izuzetno bitne mečeve u Superligi i one koji nas očekuju u Evropi“, kazao je Matijašević.

Ovo je druga trenerska promena u Superligi ove sezone, nakon što je u Vojvodini otkaz dobio Radosav Batak.

BONUS VIDEO Lionel Mesi, fudbaler koji iz dana u dan pomera granice fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar