Foto: EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Šanse ipak postoje.

Nije moglo teže, bilo je prvo što je izletelo nakon žreba za plej-of u kojem je Čukarički saznao potencijalnog rivala na putu ka grupnoj fazi Lige šampiona.

Ekipa sa Banovog brda će u jedinoj prepreci u ovogodišnjim kvalifikacijama igrati protiv pobednika meča Olimpijakos – Genk.

PROČITAJTE JOŠ

Najteži mogući protivnik kojeg su mogli da dobiju od svih potencijalnih na žrebu upravo je bio ovaj par, ali jedna stvar može da bude adut Čukaričkog.

Ekipa će za razliku od prethodnih godina sigurno igrati u grupnoj fazi nekog od takmičenja u Evropi, pa sa te strane ne postoji dodatni pritisak.

Poraz vodi u Ligu konfferencija koja bi možda bila i takmičenje po meri, dok bi Liga Evrope donela dodatni iskorak u finansijskom smislu i prilika da se odmere snage sa ekipama poput Liverpula, Totenhema, Rome i drugih velikana koji su prošle sezone ostali bez Lige šampiona.

Ipak, za to će biti neophodno da se savlada izuzetno teška prepreka.

Atinjani su odigrali najlošiju sezonu u novijoj istoriji i ostali ne samo bez titule na koju su se pretplatili, već i bez plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Foto: Tanjug/Carmen Jaspersen/dpa via AP

Poslovanje ovog leta je bilo takvo da se ekipa u skaldu sa tim i pojačavala, pa su dovođeni mahom slobodni igrači u svim linijam atima. Iz Sportinga je stigao Grk Sotiris Aleksandropulos koji je prethodno u Grčkoj igrao za najvećeg rivala Panatinaikosa.

Stigao je napadač El Kabi iz Al Sada, kao i štoper Džekson Porozo iz francuskog Troa i drugi štopet Nikolas Freire i meksičkog UNAMA.

Od važnijih igrača, ekipu su napustili Sedrik Bakambu i Henri Onjekuru, kao i veteran Metju Valbuena.

Glavne poluge su Medi Kamara, Španac Pep Bil, kao i Geogijus Macuras, Seku Samseku, Francuz Mvila i Korejac Hvang, a tu je i srpski fudbaler Lazar Ranđelović koji će tražiti priliku da se izbori za mesto u prvom timu.

Ekipa vredi 88 miliona evra i skup je iskusnih fudbalera sa mnogo evropskih mečeva u nogama.

Ipak, blagi favorit će biti ekipa Genka čija vrednost iznosi 130 miliona evra i koja je u najluđoj završnici neke lige ostala bez titule prvaka Belgije.

Ekipa koja je poznata da ume da prepozna kvalitetne igrače i proda ih za ozbiljne pare je ovog leta dovela desno krilo Kristofera Bonusa Baa za nešto više od pet miliona evra, dok je za četiri na levom krilu stigao Aliu Fadera iz Zulte Varegema.

Glavni kvalitet im je širina rostera u napadu, a golove postižu i veznjak Panitsil i napadač Onuaku i vezista Henjen.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Glavne pokretačke snage su veznjaci Hrošovski i Katara, a ekipa igra brz i napadački orijentisan fudbal.

Ipak, evidentno je da nisu u formi još uvek jer ih je u provm kolu iznenadio Eupen i sa 1:0 ih pobedio na njihovom terenu.

Šansa Čukaričkog bi mogla da bude upravo u uigranosti jer će imati više mečeva u nogama, kao i u manjem pritisku od rivala koji su ciljali Ligu šampiona, i odlazak u Ligu konferencije bi bio veliki korak na dole, pa će imperativ pobede biti veći.

Dobra stvar je što će na Banovom brdu imati vremena da iskautiraju rivale koji prvi meč igraju već u četvrtak u Atini.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar