Čukarički-Partizan Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs

Fudbaleri Partizana poraženi su od Čukaričkog 3:2 u meču 30. kola Superlige Srbije i zakomplikovali su sebi život u borbi za titulu.

Mnogo se loših stvari desilo timu Igora Duljaja pred verovatno odlučujući meč sa Crvenom zvezdom narednog vikenda, jer je klub iz Humske imao imperativ pobede, a do nje nije došao.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je rešen u verovatno najboljih pet minuta u završnici jedne superligaške utakmice ove sezone. Čitava utakmica se može svrstati među najbolje jer je neverovatan način kako se okončala.

Čukarički je odigrao koliko je mogao i iskoristio je nekoliko loših reakcija u odbrani Partizana, koji je u prvom poluvremenu ostao bez prvog golmana, a u sledećoj utakmici i bez trenera, jer je Duljaj dobio javnu opomenu zbog žestoke rasprave sa sudijama.

Pošto mu je to bila četvrta javna opomena, neće moći da vodi tim protiv Zvezde narednog vikenda, o čemu je malo ko razmišljao u triler finišu kakav dugo nismo videli.

U njemu su Ksander Severina i Samed Baždar vratili Partizan iz totalnog nokdauna u 90. i 92. minutu i baš kada je delovalo da će crno-beli možda čak i preokrenuti, Bojica Nikčević je glavom pogodio mrežu u 94. minutu i rešio je meč, pa Duljajev tim ostaje na sedam bodova iza Zvezde.

Čukarički-Partizan Foto: Starsport

Već u prvom minutu prvog poluvremena stvari nisu krenule idealno po Partizan. Đorđe Ivanović je istrčao na loptu u prostor, izašao je sam ispred Aleksandra Jovanovića, golmana Partizana i sudario se sa njim.

Jovanović je izvukao deblji kraj i premda je bio ofsajd, posledice udarca su ostale. Jovanović je istrčao da bi presekao napad Čukaričkog i Ivanović je na njega naleteo u punom trku.

Golman i jedan od najboljih igrača Partizana u poslednje vreme ostao je na terenu do 39. minuta, kada ga je zamenio Miloš Krunić, a kako je vreme prolazilo, naslućivalo se da neće moći da nastavi.

Čukarički-Partizan Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs

Posle spomenutog sudara, prekid je trajao oko dva minuta, a igrači Partizana su bili dovoljno zagrejani da u šestom i osmom minutu zaprete.

Prvo je Deni Kastiljo gađao sa distance i bio neprecizan, posle čega je Gajas Zahid driblao u sredini, prodao nekoliko lažnjaka i pucao u gol, a golman Čukaričkog odbranio nezgodan šut.

Igrao se 15. minut kada je Jovanović pre kornera Čukaričkog opet pozvao doktora, da bi Čukarički u 28. minutu dao gol.

Ivanović je istrčao desnom stranom, bocnuo loptu između Svetozara Markovića i Kastilja do Marka Docića, a ovaj je iz prve prosledio loptu do nebranjenog Vinisijusa Mela.

Čukarički-Partizan Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs

Melu nije bilo teško da iz okreta sa nekoliko metara savlada Jovanovića za 1:0. Odmah nakon što je Jovanović izašao, Luka Adžić je od Ivanovića dobio dobar centaršut i pred petercem je bio neprecizan.

Moglo je da bude 2:0, ali je moglo da bude i 1:1 na poluvremenu jer je Zahid u dubokoj nadoknadi od sedam minuta iz prekida namestio loptu na glavu Bojanu Kovačeviću, a ovaj je pogodio prečku, te je ostalo 1:0 za Čuku.

Drugo poluvreme je počelo ulaskom Nemanje Nikolića umesto Kastilja, pa je bilo jasno da je Duljaj krenuo na sve ili ništa.

Čukarički-Partizan Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs

Odmah se to osvetilo, pošto je Đorđe Ivanović u 51. minutu duplirao prednost. Adžić je driblao i umalo izgubio loptu, iz drugog plana je utrčao Ivanović i pokupio je, izašao sam ispred Krunića i lagano je plasirao u mrežu za 2:0.

Nikolić je na pragu 70. minuta bio pred golom Čukaričkog i šutirao je iz dobre situacije preko prečke, dok je Filip Samurović na golu domaćih bio nepremostiva prepreka i za Aranđela Stojkovića u 75. minutu.

Odbranio mu je udarac glavom, dok su se posle toga domaći igrači povukli i prepustili loptu Partizanu. Zahid je imao jedan pokušaj pred završnih deset minuta regularnog toka meča.

Upravo to im se osvetilo jer je Ksander Severina u 90. minutu pogodio maestralan šut sa distance i smanjio je rezultat na 2:1. Meč nije bio gotov, pa je i Samed Baždar uspeo da se upiše u strelce samo dva minuta kasnije.

Nikolić mu je spustio loptu glavom, Baždar je izveo fintu, posle koje je dao drugi gol za svoj tim, ni ne sluteći da ni to neće biti dovoljno.

Bojica Nikčević je glavom postavio konačan rezultat na pragu 94. minuta kada je Ivanović imao sjajan prodor po levoj strani i centrirao idealno na drugu stativu.

Time je Čukarički uspeo da upiše pobedu i dođe do 48. boda na tabeli Superlige što ga ostavlja na petom mestu iza Vojvodine, dok je Partizan ostao drugi sa 70 bodova. Zvezda ih ima 77.

Standings provided by Sofascore

Čukarički – Partizan 3:2 (1:0)

(Melo 28, Ivanović 51, Nikčević 90+4 – Severina 90, Baždar 90+2)

Stadion: Stadion FK Čukarički, Beograd; Glavni sudija: Milan Ilić; Pomoćnici: Marjanović, Živin, Jeknić.

Čukarički: Samurović – Stanković, Stevanović, Jovanović, Tošić – Sisoko, Docić – Ivanović, Miladinović, Adžić – Vinisijus; Trener: Goran Stanić.

Partizan: Jovanović – Stojković, Marković, Kovačević, Antić – Kastiljo, Kanute – Kalulu, Zahid, Goh – Baždar; Trener: Igor Duljaj.

Čukarički - Partizan 3:2 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar