Đorđe Jovanović dok je igrao za Partizan; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević rekao je da do kraja takmičenja u Superligi ima još mnogo da se igra i istakao da je cilj ekipe sa Banovog brda mesto koje vodi u Evropu.

„Generalno, možemo da budemo zadovoljni, mada smo svesni da je moglo i bolje. Imali smo nekih propusta, prosuli smo neke bodove koje nismo smeli. Sa tih nekoliko bodova, to bi bilo zaista dosta dobro“, rekao je Mirosavljević i dodaje:

„Ne bih se mnogo obazirao o tome šta ćemo učiniti u preostala tri meča do kraja prvog dela šampionata, jer je krajnji cilj najbitniji. Da ne okolišam, to je mesto koje vodi u Evropu, a ima još mnogo da se igra“.

PROČITAJTE JOŠ

Od proleća član Čukaričkog biće i Đorđe Jovanović, nekadašnji napadač Partizana, Lokerena i Kadiza.

„Biće veliko pojačanje, baš u pravom smislu te reči. Odličan je igrač, to će tek pokazati. Nažalost, nije imao pravo nastupa u ovom delu prvenstva, ali od januara biće veliko osveženje za ekipu“, rekao je Mirosavljević.

Posle 17 odigranih utakmica u domaćem šampionatu, Čukarički je peti na tabeli.

„Svake godine prvenstvo je sve izjednačenije, evo to je kulminiralo u tekućem šampionatu. Veliki broj ekipa je u vrhu, podjednakog su kvaliteta, takođe planiraju da se bore za mesto koje vodi u Evropu. Smatram da mi imamo kvaliteta i da ćemo mi biti ti koji će u međunarodna takmičenja“, rekao je Mirosavljević i osvrnuo se na Kup:

„Kao veliki neuspeh apostrofirao bih eliminaciju iz Kupa, i u tom takmičenju Čukaričkom su ciljevi bili najviši. Iskreno, nismo se nadali tome, to je ostavilo goran ukus. To je iza nas, sad se okrećemo prvenstvu i zacrtanom cilju“.

Nenad Mirosavljević
Nenad Mirosavljević; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Kako je objasnio, zbog pandemije koronavirusa, ekonomija u velikom broju zemalja je u problemu, a to se reflektuje i na sport.

„Sve je to uticalo na transfere, na prodaju, na dolaske… Pa i na naš tim. Imamo izuzetno kvalitetne igrače, interesovanje naravno postoji, ali je sve dosta otežano zbog kompletne situacije“.

Čukarički je i u takvoj situaciji pojačao redove, pošto su na Banovo brdo stigli Danilo Pantić i Srđan Mijailović.

„Uspeli smo u tome, ali isto tako moramo i da prodajemo igrače, da obezbedimo normalno funkcionisanje i egzistenciju kluba“, zaključio je sportski direktor Čukaričkog.

Za razliku od prethodnih godina, kad je zimske pripreme obavljao na Kipru, Čukarički će se ove godine preseliti u Tursku gde će boraviti od 15. do 29. januara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar