Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac sa 2:1 u meču 20. kola Superlige na svom stadionu u Ljutice Bogdana.

Vladan Milojević se vratio na klupu Zvezde pobedom u zvaničnom meču, crveno-beli su se Voždovcu revanširali za poraz iz prvog dela sezone i nastavili su poteru za Partizanom koji je ranije u toku dana pobedio Javor iz Ivanjice sa 1:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Odlično prvo poluvreme i dinamičnih petnaestak minuta pred kraj u drugom obeležili su veoma interesantan meč u kom je nešto više od 26.000 navijača Zvezde promenilo više koreografija i napravilo vatromet.

Voždovac je „skupo prodao kožu“, mada je imao i mnogo sreće, pošto bi, da je ona izostala, rezultat bio znatno ubedljiviji u korist Milojevićevog tima.

Neke od boljki od jesenas, kada je na klupi Zvezde bio Barak Bahar, ostale su i sada, pošto je neefikasnost i nepreciznost u ključnim trenucima dovela do dramatične završnice u kojoj je Voždovac smanjio na 2:1, umesto da crveno-beli slave komotnu pobedu.

Prvo poluvreme donelo je više uzbuđenja i šansi za golove. Viđena su dva, moglo je još nekoliko u svakoj od mreža na stadionu „Rajko Mitić“.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Voždovac je rano pokazao da neće da prepusti Zvezdi loptu i da se moli Bogu za milost. Umesto toga, izabranici Nikole Mitića su probali da pritisnu ekipu Vladana Milojevića i da spreče da se razmaše.

U ovom delu igre smo videli i neki novi život u Piteru Olanjinki koji kod Baraka Bahara nije bio sav svoj. Sada je ulazio u šanse za gol, ali je iskoristio samo jednu šansu.

Zvezda je povela već posle devet minuta kada se u stelce upisao momak koji je pred meč dobio uramljen dres sa brojem 300 – Milan Rodić.

Njemu se posle prekida i intervencije odbrane Voždovca, lopta odbila na nogu, pa je Milan sa distance raspalio po njoj i pogodio donji, levi ugao gola Andrije Katića.

Golman Voždovca tu nije mogao da uradi ništa i na semaforu je pisalo 1:0. Već sedam minuta kasnije pokazivao je i 2:0, a kako se igralo, delovalo je da će do isteka 45. minuta biti još golova.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Kod drugog se najbolje snašao Olanjinka, koji je posle kornera Gelora Kange i izboksovane lopte Katića, te šuta Jovana Šljivića sa dvadesetak metara, pokupio Šljivićev odbitak.

Gurnuo je loptu u stranu da je namesti na udarac i uz malo sreće od Flemingsa je poslao u mrežu za 2:0.

Šerif Endiaje je u 28. minutu otvorio kontru i poslao loptu napred za Osmana Bukarija, koji je na brzinu izašao sam pred Katića.

Ćušnuo je loptu pored golmana Voždovca, Katić ju je malo zakačio, tek toliko da spreči Bukarija da lagano završi akciju sigurnim golom.

Foto: Starsport

Umesto toga, Bukari je centrirao za Olanjinku, ovaj je probao makazicama i nije bio precizan. Isti igrač je potom u 31. minutu pogodio prečku kad je predriblao Krpića na levoj strani.

Igrao se 36. minut kada je i Voždovac imao dve opasne šanse u kojima su se našli Mitrović i Jočić. Jedan pas je bio dovoljan da pukne odbrana Zvezde kroz sredinu, pa da Matija Mitrović bude sam ispred Zorana Popovića.

Popović mu je skinuo zicer, odbio loptu do Bogdana Jočića, koji je gađao ugao, nedovoljno jako da savlada rezervnog golmana crveno-belih.

Nakon toga je i Mihajlo Nešković imao jedan šut sa distance kod kog je lopta prozujala tik pored stative, dok je u Zvezdi posle odbitka Katića i Bukari probao makazicama sa 16 metara.

Foto: Starsport

Olanjinka je posle 40. minuta imao još jedan udarac iz blizine i Katić mu je odbranio, a Voždovac je prošao sa dva primljena pogotka do poluvremena.

Drugo poluvreme počelo je napadima Zvezde u kojima su Kanga u 49. i Uroš Spajić u 51. minutu imali svoje šanse.

I dok je Kangin šut završio nebu pod oblake sa distance, Spajić je odbitak na desetak metara od gola mogao da pretvori u 3:0, ali je i on bio neprecizan.

Kanga je šest minuta kasnije vrlo slično poslao loptu visoko na povratni pas Olanjinke, pa je do isteka punog sata igre rezultat ostao nepromenjen.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Na terenu se ubrzo našao i Mirko Ivanić posle duže pauze, a Olanjinka je promašio neoprostivo u 67. minutu.

Dobio je pas od Bukarija i bio je sam pred golom na dva, tri metra i umesto da mirno smesti loptu u mrežu, promašio je.

To je bio znak i za Milojevića da ga promeni, pa je Vladimir Lučić ušao na teren umesto Olanjinke. I nakon što se to desilo, videlo se da promašaji koje je nanizao nisu baš samo njemu bili svojstveni.

Igrao se 78. minut kada je Viktor Radojević dobio loptu od Lučića, centrirao je za Ivanića, a crnogorski internacionalac je sa šest, sedam metara gađao u Katića.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

U nastavku iste akcije Šerif Endiaje je uspeo da ugura loptu u mrežu Voždovca i počelo je slavlje trećeg gola, prekinuto nekoliko desetina sekundi kasnije.

Sudija Jovan Šegrt je izbio loptu praktično sa ruke Katiću, arbitar je otišao da pregleda VAR snimak i utvrdio da je gol neregularan, pa je ostalo 2:0.

Ni to nije ostalo zadugo, jer je Nešković promenio rezultat svojim udarcem u 86. minutu. Iskoristio je trenutak dekoncentracije u odbrani crveno-belih, šutirao je i od glave Dragovića prevario golmana Popovića za 2:1, što se ispostavilo i konačnim rezultatom utakmice.

Posle nje Zvezda ima 49 bodova i zaostaje za bod u odnosu na Partizan, koji je i dalje lider tabele u Superligi, dok je Voždovac na sedmom mestu sa 28 bodova.

Superliga Srbije, 20. kolo:

Petak:

Radnik – Čukarički 0:3 (0:2)

(Miladinović 1, 18, Abubakar 73 ag)

Subota:

Železničar – Novi Pazar 2:2 (2:1)

(Đorđević 8, Romanić 45 – Karaklajić 33, Suma 90+4 p)

Javor – Partizan 0:1 (0:0)

(Saldanja 62)

Vojvodina – Mladost Lučani 1:1 (0:0)

(Radulović 83 p – Frajdej 90+6)

Crvena zvezda – Voždovac 2:1 (2:0)

(Rodić 9, Olajinka 16 – Nešković 86)

Nedelja:

13.00 Radnički Kragujevac – Radnički Niš

15.00 IMT Novi Beograd – TSC Bačka Topola

Ponedeljak:

16.00 Napredak – Spartak Subotica

Standings provided by Sofascore

Crvena zvezda – Voždovac 2:1 (2:0)

(Rodić 9, Olanjinka 16 – Nešković 86)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd; Gledalaca: 26.340; Sudije: Šegrt, Bogićević, Novaković, Lukić.

Crvena zvezda: Popović, Nikolić, Spajić, Dragović, Rodić, Mijailović, Kanga, Bukari, Šljivić, Olajinka, Endiaje. Trener: Vladan Milojević.

Voždovac: Katić, Flemings, Jocić, Krpić, Lukić, Matić, Mitrović, Nešković, Vujanović, Đuričić, Đurđević; Trener: Nikola Mitić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar