Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Neverovatna utakmica.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu sa 2:1 u utakmici 35. kola Superlige Srbije u jednom od najluđih mečeva u dosadašnjem delu sezone.

PROČITAJTE JOŠ...

Krenula je Zvezda silovito, Osman Bukari je oprobao udarac sa ivice kaznenog prostora, potom je Stefan Mitrović bio „kratak“ i nije uspeo da dođe do odbitka, da bi Marko Rakonjac oprobao šut sa distance, bez uspeha.

Ipak, tih pet minuta donelo je uvod u deveti minut kada je Aleksandar Katai povukao kontru, Bukari protutnjao pored odbrane Vojvodine, dobio loptu i veoma lepim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio mrežu gostiju iz Novog Sada.

U nastavku prvog poluvremena Katai i Rakonjac su propustili po šansu, ali je Lazar Carević bio na visini zadatka, te je nakon 45 minuta bilo 1:0.

U drugom delu viđeno je znatno više uzbuđenja. Već u uvodnim minutima Rakonjac je propustio dve šanse, Filip Antonijević je očajno šutirao iz relativne blizine, potom je Gelor Kanga raspalio sa oko 25 metara, ali je Carević bio dobro postavljen.

Potom je u 55. minutu Mamadu Traore glavom šutirao preko gola, da bi u 56. viđen krajnje bizaran trenutak.

Na teren je ušao Iv Baraj kod Vojvodine, sjajno ispratio akciju svog tima i par desetina sekundi kasnije glavom pogodio za 1:1, ali se tom prilikom i povredio pa je momentalno morao da napusti igru.

Usledila je razmena velikih prilika, ni Nemanja Nikolić ni Irakli Azarov nisu zatresli mrežu Milana Borjana, odnosno Carevića, potom su se nadovezali Bukari i Katai promašajima, Nikola Čumić je kontru završio poslavši loptu pored gola, da bi u četvrtom minutu nadoknade Kings Kangva jedan odbitak dočekao na ivici kaznenog prostora i loptu poslao u ugao gola Vojvodine za 2:1.


Crvena zvezda – Vojvodina 2:1 (1:0)

(Bukari 9, Kangva 90+4 – Baraj 57)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd; Sudija: Trifković Dejan;

Crvena zvezda: Borjan – Vigo, Eraković, Spajić (od 46. Milunović), Rodić (od 46. Azarov) – Mijailović (od 56. Kangva), Kanga – Bukari, Mitrović (od 70. Pešić), Katai – Rakonjac (od 56. Mijatović); Trener: Miloš Milojević

Vojvodina: Carević – Lazarević, Vitas, Traore, Antonijević – Topić, Zukić – Jeličić (od 46. Bogdanović), Kabić (od 56. Baraj, od 62. Simić), Milosavljević (od 46. Čumić) – Milošević (od 69. Nikolić); Trener: Radoslav Batak


Superliga, plej-of, 35. kolo

Subota

Čukarički – Novi Pazar 4:0 (1:0)

(Docić 10 penal, Rubežić 50 autogol, Aganspahić 71, Stojanović 81)

Crvena zvezda – Vojvodina 2:1 (1:0)

(Bukari 10, Kangva 90+4 – Baraj 57)

20:30 TSC – Voždovac

Nedelja

19:30 Partizan – Radnički Kragujevac