Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs)

Nekada je odbrana bila ponos tima sa Marakane, sada je delimično i najveći problem.

Burno je bilo u redovima Crvene zvezde posle remija sa TSC-om u meču odloženog 6. kola Superlige Srbije, pošto su gosti u nadoknadi vremena uspeli da osvoje bod golom Ifeta Đakovca u 91. minutu.

Crveno-beli su remizirali (1:1) i usledio je pravi haos na tribinama, ali i nakon meča.

PROČITAJTE JOŠ

„Barak Bahar, žuti karton“! „Igrači, je l’ nas čujete? Kao pi*** igrate“! „U tunel, u tunel, marš u tunel„! Orilo se „Marakanom“ u sredu uveče.

Trener crveno-belih Barak Bahar bio je na udari navijača jer njegovi izabranici nisu na nivou Crvene zvezde već duže vreme.

Foto: STARSPORT

Burna crveno-bela noć je na kraju stigla do – policije. Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da ispita navode novinskog članka pod nazivom “Delije držale bukvicu Baharu i igračima”, te da utvrdi da li su i koja lica – navijači, bila nasilna prema treneru Crvene zvezde Baraku Baharu i dvojici igrača u svlačionici, nakon utakmice između tog kluba i TSC.

Ali, za nas su svakako bitnija dešavanja na terenu, a tu je jedna stvar sigurna – nešto ne štima u odbrani Zvezde i to je najveći problem.

Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Još uvek Baharov stil igre dovodi do toga da protivnici imaju mnogo prostora u kontranapadima, te da odbrana crveno-belih prima mnogo golova, mnogo više nego što je to očekivano na startu sezone.

Iako se zna da je formacija sa tri pozadi izuzetno ofanzivna, broj primljenih golova višestrukog šampiona je upalio sve alarme.

Naime, Zvezda na 12 utakmica ima skor od 14 primljenih golova, što se baš dugo nije desilo.

Na tabeli Superlige zvanično stoji gol-razlika 31:11, ali samo zbog toga što je pobeda u Kragujevcu nad Radničkim (4:3) registrovana službenim rezultatom zbog tehničke greške stručnog štaba domaćih.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Ekipa Baraka Bahara je primila isti broj golova koliko i sastav koji su u prošloj sezoni vodili Dejan Stanković i Miloš Milojević na ukupno 30 mečeva.

Zvezda je prethodnu sezonu završila sa gol-razlikom 96:19. U sezoni 2021/22 crveno-beli su 14. gol primili tek u 27. kolu, dok je sezonu ranije ta brojka dostignuta tek u 23. kolu.

I pre Stankovićeve ere, pod vođstvom Vladana Milojevića, Zvezdi je zaštitni znak bila čvrsta odbrana. Često su se mečevi završavali rezultatom 1:0, 2:0, te je zaista ovo na neki način i šok za sve navijače crveno-belih.

Koliko je trenutno loša organizacija pokazuje upravo gol Đakovca, jer je TSC do šanse stigao nakon samo dva dodavanja. Dugo lopta sa polovine terena, spuštanje glavom, jedan dodir i gol. Samo to je bilo dovoljno da TSC uradi i izjednači na Marakani.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Štoperi Naser Điga i Aleksandar Dragović u padu su forme posle sjajnog performansa u Mančesteru protiv Sitija, dok je Milan Rodić već pokazao da se bolje snalazi na prirodnoj poziciji, levom beku.

Srđan Mijailović gotovo da samo nije igrao na poziciji napadača ove sezone, a Uroš Spajić i Miloš Degenek „zakucani“ su na klupu već duže vreme.

Crvena zvezda će od 18 časova igrati meč 14. kola Superlige protiv Radnika iz Surdulice koji je najlošiji napad domaćeg šampionata. Fudbaleri iz Surdulice imaju šest golova do sada, što znači da postižu gol svaki drugi meč.

Te bi primljeni gol zaista bio bi poslednji udarac za već posrnulu odbranu šampiona Srbije.

BONUS VIDEO Barak Bahar pred novinarima pred meč protiv Radnika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar