zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda u okviru trećeg kola Lige Evrope gostuje u Danskoj ekipi Midtjilanda u četvrtak od 18.45, a na sajtu rivala je osvanula zanimljiva najava crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

Tekst kreće od istorijskih činjenica i trenutka nastanka najpopularnijeg srpskog kluba.

„Crvena zvezda je osnovana u Jugoslaviji po završetku Drugog svetskog rata, a već posle šest godina je osvojila svoju prvu titulu. Danas Crvena zvezda ima 32 titule šampiona – 18 u Jugoslaviji, šest u Srbiji i Crnoj Gori i osam u Srbiji. Kada se na to doda i evropski trofej, možemo reći da je Zvezda klub koji ima tradiciju osvajanja trofeja. Trenutno su u nizu od četiri uzastopno osvojene titule prvaka“.

Najzanimljiviji deo teksta predstavlja deo u kojem Danci pišu o Zvezdinoj nacionalističkoj orijentaciji.

„Ime Crvena zvezda simbolizovalo je srpski nacionalizam u Jugoslaviji, a klub je brzo postao poznat kao narodni tim u Beogradu. To ih prati do danas, pa je klub i dalje neverovatno popularan u Srbiji, a imaju i najveću bazu navijača u ovoj istočnoevropskoj zemlji. Najveći rival Crvene zvezde je susedni klub Partizan iz Beograda. Rivalstvo istorijski potiče od činjenice da je Crvena zvezda bila „narodni tim“, dok je Partizan bio klub vrha sistema. Do današnjeg dana imamo ogoromno rivalstvo dva beogradska kluba gde je uvek garantovana nasilna atmosfera oko i unutar stadiona“.

Danci su se u tekstu osvrnuli i na stadion „Rajko Mitić“.

„Stadion je poznat po tome da ima paklenu atmosferu koja podseća na veštičiji kotao i u kojoj su se mnoge evropske ekipe mučile da igraju. Nekada je stadion mogao da primi 110 hiljada ljudi, ali je zbog standarda UEFA i postavljanja stolica sveden na današnjih 51.755 mesta“, stoji između ostalog u tekstu na sajtu Midtjilanda.

BONUS VIDEO Pavlovačko jezero, vila Novaka Đokovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar