Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević sumirao je pripreme svog tima u Antaliji.

Zvezda je u petak odigrala poslednju utakmicu i upisala petu pobedu uz jedan poraz od Ludogoreca i u svakom meču je dala gol.

PROČITAJTE JOŠ:

Pobedila je poražena od bugarskog kluba sa 3:2 i to tek nakon što je u drugom poluvremenu odigrala znatno bolje.

Milojević je za 19 dana imao vremena da oceni ko je i koliko napredovao, a pažnju su mu nešto više od ostalih privukli Stefan Leković i Jegor Prucev.

„Zadovoljan sam urađenim, odnosom igrača, time koliko smo i kako radili. Postoji kliše da ‘može bolje’ i zaista je moglo, ali odradili smo dosta dobrih stvari i sa aspekta fizike i taktike smo veoma napredovali. Sve to moramo da potvrdimo u prvenstvu, od utakmice sa Vojvodinom pa do kraja šampionata. Nisam zadovoljan kako smo odigrali 45 minuta protiv Ludogoreca, ali mi smo tu utakmicu spremali tako da smo radili jako, imali trening ujutru, probavali stvari, želeli da vidimo šta možemo, a šta ne. Mogli smo i bolje pod tim umorom, ali je i to dobra škola za nas“, rekao je Milojević

Ne veruje da su igračima treninzi bili lakši zato što nisu bili samo „na suvo“, već se radilo uporedo i sa loptom, naprotiv.

Osvrnuo se i na raspoloženje u ekipi posle dugih priprema, gde se povremeno dese i trzavice.

„Nije bilo nikakvih incidenata kao što je čest slučaj na pripremama, usled nervoze zbog duge odvojenosti od porodice i svega. Imali smo dobre uslove koje nam je klub obezbedio i u globalu sam zadovoljan pripremama, ali one nisu nešto čime čovek treba da se ponosi. Pripreme služe da se spremimo i napravimo rezultat na osnovu kog će da nam se sudi“, priča Milojević i uverava da je ekipa fizički dobro pripremljena.

„Spremni su fizički, oko toga nema dileme, ali što se meč forme tiče, to smo pokušali da nadoknadimo velikim brojem utakmica. Naravno da prijateljska nije kao takmičarska, ali smo spremni da pokažemo pravo lice u našem prvenstvu“.

photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Kada se prebacio na igrače, pohvalio je Lazara Nikolića i novajliju Aleksa Viga, koji je već postigao pogodak.

„Zadovoljan sam obojicom, imaju kvalitet i radimo na tome da se što pre uklope u grupu. Mislim da će biti dobri igrači za Zvezdu“.

Ipak, Stefan Leković, mladi defanzivac i Jegor Prucev su se po njegovom mišljenju najviše istakli.

„Ne volim da izdvajam, ali njih dvojica su odskočila najviše. Prucev ima drugačiju radnu etiku u odnosu na naše mlade. Bori se i radi utakmicu, nije mu sve u zabavi, uz to ima enormne fizičke predispozicije i izuzetno je nezgodan za čuvanje. Takođe, pokriva velik prostor i uz malo mirnoće će biti efikasniji“, ocenjuje trener Zvezde.

Foto: Starsport

Prokomentarisao je i čime nije zadovoljan, a čime jeste u igri svog tima.

„U svim utakmicama smo tražili različite stvari. Ali konkretno, u dve smo igrali visoko gde sam zadovoljan tim izgubljenim loptama rivala koje smo iznudili. S druge strane, nisam bio zadovoljan sa 45 minuta protiv Ludogoreca, ali opet, jedno je kad se šest dana prirpemaš za meč, a drugo je ovo. Jednostavno, nismo želeli da nam utakmica sa Ludogorecom pokvari šest dana treninga. Ne mogu da izdvojim jednu utakmicu kojom sam najzadovoljniji, ali mi se svideo karakter igrača. Iako smo mašili šanse, i primali golove, uspevali smo da se dignemo i preokrenemo utakmicu“.

Milojeviću se dopada to što Zvezda stvara šanse, ali ne činjenica da ih ne realizuje.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Fali nam rada, ali i toga da svi igrači shvate da moraju da odigraju saigraču ako je u boljoj prilici i time sam bio veoma ljut na meču sa Austrijom Lustenau. To ne trpim, nebitno o kome se radi“.

Na pitanje kakvu Zvezdu navijači mogu da očekuju, njen trener odgovara da će ona biti energična.

„Očekujte Zvezdu punu energije, željnu utakmica. U svakom meču ćemo ići na pobedu, to je naša dužnost, ali ćemo nastojati da igramo što lepše kako bi navijači bili u potpunosti zadovoljni. Idemo utakmicu po utakmicu, jer ništa još nije gotovo i niko u januaru nije postao šampion. Igra se do kraja maja, a lično mi je fokus na Vojvodini, do nje gledam“, kazao je Milojević i na kraju se zahvalio igračima što su ga trpeli u dobrom i lošem raspoloženju.

BONUS VIDEO Stojković: Igrači su shvatili neke ideje, čestitam im na pobedi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar