Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Završena je saga.

Čelsi više nije u vlasništvu Romana Abramoviča, a sada će se za sve pitati Tod Boli, inače vlasnik bejzbol tima Los Anđeles Dodžers.

PROČITAJTE JOŠ

Boli je američki investitor i biznismen koji ima deonice u Los Anđeles Lejkersima i Sparksima. Vlasnik i osnivač Eldridž industrije. Nedavno je postao i generalni direktor organizacije „Hollywood Foreign Press Association“, koja dodeljuje nagrade Zlatni globus. Blisko je povezan sa Holivudom i prijatelj je mnogih poznatih ličnosti. Procenjuje se da ima oko 4,5 milijardi dolara bogatstva.

Prvi put je pokušao da kupi Čelsi još 2019. godine kada je njegova ponuda od 2,8 milijardi dolara odbijena.

Pretpostavlja se da će ukupna investicija iznositi nešto preko pet milijardi dolara, prenosi CNN.

Oko 3,08 milijardi dolara je uloženo za kupovinu deonica kluba i taj novac će biti uplaćen na zamrznuti račun kluba, a očekuje se da sav novac Roman Abramovič uplati u dobrotvorne svrhe jer je ranije najavio da tako planira da pomogne Ukrajini.

„Čelsi može da potvrdi da se postigao ugovor za dobijanje novih vlasnika, na čelu sa Todom Bolijem, „Klirlejk kapitalom“, Markom Valterom i Hansjergom Visom“, navodi se u saopštenju Čelsija.

Klub je dodao da će biti neophodna dozvola Vlade Ujedinjenih Kraljevstva da bi novac mogao da legne na zamrznuti račun.

Novi vlasnici su se obavezali da će uložiti 1,75 milijardi funti (2,16 milijardi dolara) u dalje investicije u klubu.

Svi detalji će biti gotovi do kraja maja, a sve će morati da bude okončano do kraja meseca kako bi klub dobio dozvolu da se takmiči sledeće sezone.

Nakon 19 godina Abramovič odlazi iz kluba koji je tokom njegovog mandata osvojio pet titula Premijer lige, dva trofeja Lige šampiona, jednu Ligu Evrope i jednom je bio šampion sveta.

BONUS VIDEO Rišarlison dao gol Čelsiju, a onda proslavio dimnom bombom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare