Aleksandar Čeferin
Foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin poručio je da će se navijači uskoro vratiti na stadione, jer fudbal se igra zbog njih.

Pandemija koronavirusa jenjava, ali je iz bezbednosnih razloga odlučeno da fudbalski mečevi do kraja sezone budu bez navijača.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, Aleksandar Čeferin je optimista i veruje da će se stvari vrlo brzo vratiti u normalu. On je to otkrio u razgovoru za britanski „Gardijan“, objasnivši da ima nesanicu zbog onog što je korona uradila fudbalu.

„Imamo još mnogo posla. Bio sam u Švajcarskoj prethodne nedelje i imao sam seriju sastanaka od devet ujutru do 11 uveče. Ima mnogo informacija, promena u kalendaru i miliona dolara koje ćemo izgubiti. Zbog toga je teško zaspati, bio bih neodgovoran kada bih odmah zaspao posle takvog dana“, rekao je Čeferin u intervjuu za Gardijan.

Prvi čovek UEFA hrabro je poručio da će Evropsko prvenstvo koje je odloženo zbog pandemije, sigurno biti održano 2021. godine.

„Da, mogao bih da se kladim u to. Ne znam zbog čega ne bi bilo održano? Ne verujem da će virus potrajati još dugo, promeniće se ova situacija pre nego što mislite. Situacija je ozbiljna, ali popravlja se i bićemo oprezni. Znamo sve o virusu, a ja sam generalno optimista u životu. Ne volim apokaliptične najave, o drugom, trećem, petom talasu… Svi ljudi će umreti jednog dana, pa što biti zabrinut danas? Ne verujem u to. Spremni smo da ispratimo sva uputstva i preporuke vlasti i apsolutno sam ubeđen da će se stari fudbal sa navijačima, vratiti veoma brzo“, izjavio je Čeferin.

Predsednik UEFA nije želeo u javnosti da se istrčava sa datumom kada bi to zaista moglo da se dogodi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare