Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Ćavi Ernandez, jedan od najboljih igrača Barselone u poslednjih nekoliko decenija, želi jednog dana da postane trener prvaka Španije.

Ćavi je dres kluba sa „Kamp Nou“ stadiona nosio od 1998. do 2015. godine i odigrao je više od 700 utakmica, a osvojio je osam titula prvaka Španije.

Proteklih godina preselio se u Katar, gde vodi ekipu Al Sada, a tu je i završio  igračku karijeru.

U izjavi za list „La Vanguardija“ Ćavi je priznao da ima želju da jednog dana postane trener Barselone, ali pod određenim uslovom.

„Jasan sam u pogledu toga da želim se vratim u Barselonu, to me čini veoma uzbuđenim. Sada kada sam se oprobao i kao trener, mislim da mogu dosta toga da pružim igračima. Ono što sam rekao ljudima u Barseloni je da sebe vidim kako projekat počinjem od nule i gde ću sve bitne odluke donositi sam“, izjavio je Ćavi.

Klub je ranije stupio u kontakt sa njim tim povodom, jer su ga videli kao mogućeg naslednika Ernestea Valverdea.

Došao je Kike Setijen, ali Ćavi nije zaboravljen. Dato mu je vreme da se još pokaže. Ni sam Ćavi ne misli da je to bio pravi trenutak za njega.

„Nemam problema, ne krijem to. Voleo bih da radim sa ljudima u koje imam puno poverenje, kod kojih postoji osobina lojalnosti i koje svi cene. Ne sme se dozvoliti da bude bilo kakve toksičnosti u svlačionici“, podvukao je bivši vezista „blaugrane“.

Na pitanje koga bi voleo da ima u svom timu od sadašnjih igrača Barselone, rekao je da su to svakako Lionel Mesi, Đerar Pike i Mark-Andre ter Štegen, dok je za Frenkija de Jonga i Artura rekao da su igrači koji će pobeđivati u narednih deset godina. Upitan je i za eventualne dodatke timu.

„Ne znam da li bi se tu Nejmar ukolopio u društvenom smislu, ali što se tiče fudbala, nema dileme da bi bio spektakularno pojačanje. Ne treba im mnogo novih igrača, možda Džejdon Sančo ili Serž Gnabri“, zaključio je Ćavi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram