Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Bizarna situacija u derbiju u Minhenu.

Bajern i Inter odigrali su meč u Ligi šampiona koji nije imao nikakav rezultatski značaj jer su obe ekipe već obezbedile učešće u nokaut fazi. Ali, motiva nije manjkalo. U domaćem taboru želeli su po svaku cenu da dođu do pobede i maksimalnog učinka i tako obore rekord Lige šampiona, u čemu su i uspeli pobedom rezultatom 2:0. S druge strane, Italijani su želeli osvetu za poraz istim rezultatom u prvoj utakmici sezone.

Najupečatljiviji detalj utakmice desio se na početku, kada je lopta pogodila Manea u ruku koja je bila u vazduhu. Sudija nije bio siguran da li je penal, pa je u odluku uključena i VAR tehnologija.

PROČITAJTE JOŠ

Domaći navijači bili su zadovoljni nakon što je Slovak doneo odluku da ne pokaže na belu tačku. Prema zvaničnim pravilima, sudija dopušta da se igra nastavi ukoliko se pokaže da je igrač refleksnom reakcijom igrao rukom, kao i ukoliko ruka ne čini telo neprirodno većim. Često smo svedoci sumnjivih situacija i dilema oko postojanja penala.

Zanimljivo je da je situacija sa igranjem rukom snimljena sa 15 kamera na kojima se vidi sporni trenutak.

Povodom ove situacije oglasio se i Mane

„Bio je to snažan šut, da nisam podigao ruke lopta bi me pogodila u lice i završio bih u bolnici. Mislio sam da je dozvoljeno koristiti ruke da se zaštiti lice. Tako da ono nije bio penal“

Utisak je da se i u protivničkom taboru nisu previše bunili zbog ove sudijske odluke.

„Kad VAR pozove sudiju obično se promeni odluka, ovaj put se to nije desilo, ali na sreću nije bilo odlučujuće, da smo poveli utakmica bi bila drugačija“, izjavio je šef stručnog štaba Intera Simone Inzanji.

Bajern i Inter čekaju izvlačenje prvog protivnika u nokaut fazi Lige šampiona na žrebu koji će se održati u ponedeljak 7.novembra.

BONUS VIDEO Petrić: Želim da 18.000 dece zapamti meč Partizan i Slovackog

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar