Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Pojedini klubovi Bundeslige žele da fudbalsko prvenstvo počne kasnije nego što je predviđeno, 15. maja, kako bi igrači imali više vremena za pripremu.

Uprava Nemačke fudbalske (DFL) lige sinoć je saopštila da će se takmičenje u prvoj i drugoj ligi nastaviti 15. maja, posle dozvole vlasti.

Sportski direktor Verdera iz Bremena Frenk Bauman zalaže se da se sezona nastavi 23. maja, kako bi se „smanjio rizik od povreda“, ali i jer je nekim klubovima dozvoljeno da se ranije vrate treninzima u odnosu na druge.

PROČITAJTE JOŠ

On smatra da igračima treba više treninga, posle skoro dvomesečne pauze zbog pandemije koronavirusa.

Fudbalski klub Majnc traži dve nedelje za pripreme.

Klubovi dve lige i rukovodstvo DFL zbog toga će razgovarati o određivanju datuma za nastavak sezone prekinute zbog pandemije koronavirusa i to bi moglo da se dogodi sledeće nedelje.

Fudbaleri od sredine aprila treniraju u manjim grupama, uz redovna testiranja na koronavirus i poštovanje pravila o distanciranju. Sve više klubova vratilo se ekipnim treninzima.

Borusija iz Menhengladbaha vratila se punim treninzima uprkos tome što je jedan fudbaler bio pozitivan na novi virus i jedan zaposleni oko ekipe.

Klub je saopštio da je fudbaler od tada u dva testiranja bio negativan, a da se drugi zaposleni nalazi u izolaciji posle jednog negativnog testa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar