Young Boys Bern vs Crvena Zvezda Foto:Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Fudbaler iz Gane Osman Bukari skoro izvesno neće biti na raspolaganju Vladanu Milojeviću, svom treneru u Crvenoj zvezdi u predstojećem periodu.

Prve pripreme od Milojevićevog povratka u Zvezdu po svoj prilici će proći bez Bukarija, jer je jedan od najboljih fudbalera crveno-belih ove sezone pozvan da igra za Ganu na Afričkom kupu nacija.

PROČITAJTE JOŠ:

Kris Hjuton računa na njega i uvrstio ga je na spisak od 27 fudbalera za to takmičenje koje se igra u Obali Slonovače.

A pošto se Afrički kup nacija igra od 13. januara, u isto vreme kad i Zvezda ima pripreme za prolećni deo sezone, Bukarija verovatno neće biti u klubu.

Turnir je pomeren sa 2023. na 2024. godinu zbog kišne sezone na zapadu afričkog kontinenta i trenutni šampion je ekipa Senegala koja je 2022. pobedila Egipat sa 4:2 na penale.

Upravo će sa Egipćanima u grupi B biti i selekcija Gane, dok će uz njih tu igrati i Zelenortska Ostrva i Mozambik. Bukari bi turnir trebalo da počne utakmicom protiv Zelenortskih Ostrva 14. januara na stadionu Feliks Hufue u Abiđanu.

Bukari je ove sezone dao dva gola za Zvezdu u Ligi šampiona, od čega jedan Mančester sitiju u prvom kolu grupne faze. Dao je i pet golova u Superligi, a brzinom i energijom je umeo da napravi razliku u ofanzivi.

Pored svega toga na, do sada odigrane 22 utakmice u sezoni ima i šest asistencija, pa je privukao pažnju inostranih klubova.

BONUS VIDEO: Najbolji golovi i potezi Džuda Belingema u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar