FOTO: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Briž na gostovanju u Belgiji rezultatom 5:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Siti je od samog starta krenuo da opseda gol rivala. Griliš je postigao prvi pogodak, ali je poništen zbog prethodno načinjenog faula.

„Građani“ su nastavili da brzim pasevima zbunjuju rivala, ali im je i drugi gol poništen zbog ofsajda.

Briž je s vremena na vreme pokušao da zapreti iz kontre, ali su defanzivci Mančestera bili u pravo vreme na pravom mestu. Nekoliko puta su Belgijanci nakon kornera pokušali da ugroze gol Edersona, ali nijednu izglednu šansu nisu imali.

Led je probio Žoao Kanselo koji se odlično ubacio po levoj strani, što je video Fil Foden i fenomenalnim pasem uposlio Portugalca. Kanselo je loptu primio grudima, a zatim u stilu napadača matirao Minjolea za 1:0 u 30. minutu.

Siti je nakon toga nastavio da opseda gol domaćina. U 34. minutu se zamalo nisu ušetali u gol, ali je završni pas Kajla Vokera bio presečen.

Kevin De Brujne se u 43. minutu našao u šesnaestercu domaćih, kada je oboren. Sudija je odmah pokazao na belu tačku, a igračima Briža je sve bilo jasno.

Rijad Marez je preuzeo odgovornost. Loptu je poslao u jednu, a golmana u drugu stranu za 2:0.

U nadoknadi prvog dela, Siti je imao još dve šanse. Marez je dobio pas od Fodena, pa je snažno šutirao, ali je Minjole spretno odbranio. U nastavku akcije oprobao se i De Brujne, ali je njgov šut završio tik iznad prečke.

Siti je odmah zapretio i u nastavku utakmice. Marez je probio po desnoj strani i uputio loptu ka Fodenu u peterac, ali Englez nije uspeo na vreme da natrči na nju.

Pritisak nije opao nijednog trenutka i bilo je pitanje samo kada će Siti postići još neki gol.

Nakon sjajne kombinacije Marez-De Brujne-Voker, engleski bek je pogodio malu mrežu za vođstvo od 3:0.

Bitan detalj utakmice dogodio se u 65. minutu kada je u igru ušao mladi Metju Palmer. Samo dva minuta kasnije Sterling ga je uposlio, a Sitijev tinejdžer je preciznim šutem savladao Minjolea.

Palmer je nastavio da bude zapažen na terenu i učestvovao je u skoro svakoj akciji „građana“.

Ipak, Briž je uspeo da stigne do počasnog gola.

Prvo je šansu imao De Ketelare, da bi samo nekoliko minuta kasnije Vanaken savladao Edersona za 4:1.

Siti nije stao, pa je morao da se osveti i za taj gol. Fernandinjo je odlično uvideo Mareza koji je utrčao iza leđa levog beka Briža. Alžirac je primio loptu i u situaciji jedan na jedan lako savladao belgijskog golmana za 5:1.

Tim iz Mančestera je još nekoliko puta pokušao da zapreti do kraja utakmice, ali velikih šansi više nije bilo.

U drugoj utakmici odigranoj u istom terminu Sporting je ubedljivo savladao Bešiktaš u Turskoj rezultatom 4:1. Strelci za goste bili su Koates, koji je postigao dva gola, Sarabija (iz penala), kao i Paulinja u 89. minutu. Gol za turskog predstavnika postigao je Larin na asistenciju Miralema Pjanića u 24. minutu.

Briž – Mančester siti 1:5

(Kanselo 30, Marez penal 43, Voker 53, Palmer 67, Marez 84 – Vanaken 81)

Stadion: Jan Brejdel, Belgija; Sudija: I. Kovač, Rumunija

Briž: Minjole – Mata, Hendri, Solol, Sovah, Vanaken, Balanta, Rits, Nsoki, Lang, De Ketaler; Trener: Filip Klemon

Mančester siti: Ederson – Laport, Dijaš, Voker, Kanselo, De Brujne, Rodri, B. Silva, Marez, Foden, Griliš; Menadžer: Pep Gvardiola

Drugo poluvreme:

90+5 Kraj utakmice

Siti zadovoljan putuje u Englesku, dok će Briž morati da radi na odbrani ukoliko želi da bude konkurentan u nastavku takmičenja.

89′ Sporting rešio sve nedoumice oko pobednika

Golom Paulinje u 89. minutu sva pitanja oko pobednika u Turskoj su rešena. Sporting sada vodi 4:1

87′ Niko ne može da se trka sa Sterlingom

Dvaput je u kratkom vremenskom periodu Sterling bio brži od defanzivaca Briža, ali ipak nije uspeo da savlada Minjolea. Prvi put mu je golman odbranio, dok je drugi put bio oprezan i presekao pas.

86′ Briž opet pripretio

Bas Dost našao se u odličnoj prilici, koju nije iskoristio, pa rezultat ostaje nepromenjen.

84′ Brižova odbrana se raspada, Marez ponovo strelac

Defanzivci Briža definitivno ne mogu da isprate Sitijeva ubacivanja po strani. Ovoga puta Marez je utrčao, dobio pas od Fernandinja, i potom zakucao loptu u mrežu Minjolea. Gol se proveravao u VAR sobi zbog mogućeg ofsajda, ali je na kraju ipak sve regularno.

81′ Briž stiže do počasnog gola

Belgijanci su nakon dve prave šanse stigli do gola. Centaršut je stigao sa desne strane, Former je praktično samo dotakao loptu koja je stigla do Vanakena kome nije bilo teško da savlada Edersona. Rezultat je sada 1:4.

79′ Prva ozbiljna prilika za Belgijance

De Ketelare je odlično reagovao na centaršut i uputio precizan šut glavom. Ederson je paradom spasao gol. Rezultat ostaje 4:0.

77′ Sterling promašio stopostotnu šansu

Englez se ubacio iza odbrane Briža , dobio je loptu i našao se u gol šansi. Na drugoj stativi imao je dva saigrača, ali je odlučio sam da završi akciju. Prvi šut mu je odbranio Minjole, drugi je završio na spoljnom delu mreže.

75′ Voker morao bolje u završnici

Palmer je poslao pas u prostor za Vokera koji se našao pred golom i probao da uposli Gundogana. Pas je bio prejak i neprecizan, pa je Gungodan bio razočaran.

71′ Gvardiola napravio i poslednju izmenu

Poslednjih dvadesetak minuta na terenu biće Fernandinjo. Izašao je Rodri, koji je držao stvari pod kontrolom na sredini terena tokom cele utakmice.

71′ Sterling i Palmer ponovo kombinuju

Ovoga puta smao su zamenili uloge. Palmer je spustio loptu za Sterlinga, koji je pokušao slabijom levom nogom. Njegov udarac prozujao je pored stative, a Minjole se nije pomerio.

68′ Još jedna izmena u redovima domaćina

Balanta je nekoliko trenutaka pre gola dobio žuti karton, a nakon gola je zamenjen. U igri je sada Mbamba.

67′ Palmer upisao svoj prvi gol za Siti

Metju Palmer je postigao gol nakon samo tri provedena minuta na terenu. Sterling je povukao loptu po levoj strani, sjajno uočio mladog Palmera, koji je preciznim šutem matirao Minjolea. Rezultat je sada 4:0.

64′ Gvardiola napravio još dve promene

Van terena su sada Foden i De Brujne, a šansu su dobili mladi Palmer i Rahim Sterling.

62′ Marez pokušao da iznenadi Minjolea

Alžirac je iznenada uputio udarac sa desne strane, Minjole to nije očekivao, ali prošlo je bez prevelike opasnosti, pošto je lopta završila visoko iznad prečke.

60′ Kanselo ponovo utrčavanjem pravi probleme

Portugalac je utrčao sa leve strane i našao se pred samim golom Briža, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu, pa je šansa propala.

57′ Izmene u oba tima

U ekipi Sitija izašli su Laporti i Bernardo Silva, a ušli su Nejtan Ake i Ilkaj Gundogan. Kod domaćina teren su napustili Rits i Sova, a ušli su Former i Van der Brempt.

57′ Foden ponovo u šansi

Englez se ponovo našao pred samim golom Briža, ali je Minjole ovoga puta bio uspešniji i odbranio njegov udarac.

56′ Fil Foden oprobao šut sa distance

Foden je iz velike udaljenosti pokušao da ugrozi Minjolea, ali je njegov šut završio na tribinama.

53′ I drugi bek postiže gol za Siti

Kajl Voker je pomno pratio akciju svog tima i čekao pravi trenutak da utrči. To je ispratio De Brujne koju mu je asistirao, a Voker je preciznim udarcem smestio loptu u malu mrežu. Minjole je bio nemoćan i rezultat je sada 3:0.

51′ Marez pokušava petom da asistira

„Građani“ su ponovo lako došli do kaznenog prostora Briža, Marez je atraktivno probao da uposli Foden, ali je defanzivac otklonio opasnost.

47′ Siti zapretio iz tranzicije

Marez je povukao loptu po desnoj strani, a potom je uputio ka peterci, ali Foden nije uspeo da na vreme naleti na nju.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Ako se nešto ne promeni u odnosu na prvi deo igre, biće ovo prava kanonada u golu Briža.

Prvo poluvreme:

45+3 Kakve dve šanse za Siti

Rijad Marez je snažno šutirao sa nekih 15 metara, ali je Simon Minjole odbranio taj udarac. U nastavku akcije Alžirac je dodao loptu do De Brujnea koji se oprobao sa distance, ali je lopta przujala iznad prečke.

45+1 Ne prestaju uzbuđenja u Turskoj, Bešiktašu poništen gol

Uspeo je Aleks Tekseira da postigne pogodak i da umanji prednost gostiju, ali je nakon konsultacije sa VAR-om on poništen. Rezultat ostaje 1:3.

43′ De Brujne iznudio penal, Marez siguran

De Brujne je oboren u šesnaestercu domaćih i sudija je domah pokazao na belu tačku. Rijad Marez je uzeo loptu i iskoristio penal. Rezultat je sada 2:0.

43′ Sporting povećao prednost

Sporting je poveo 3:1 golom Sarabije iz penala.

38′ Bešiktaš blizu ponovnog izjednačenja

Miči Batšuaji je primio precizan pas na ivici šesnaesterca i potom jako šutirao, ali je pogodio stativu.

34′ Zamalo da se „građani“ ušetaju u gol

Igrači Sitija su kombinovali od zadnje linije pa sve do šesnaesterca Briža, ali je Vokerov pas na kraju presečen pred samim golom. Briž može malo da odahne.

30′ Siti konačno poveo

Fil Foden je poslao fenomenalan pas ka Kanselu koji je utrčao po levoj strani, zatim primio loptu grudima i u stilu najboljih napadača savladao golmana Briža. Sada „građani“ lakše dišu.

27′ Siti ređa prilike pred golom Briža

Foden je uputio loptu ka De Brujneu koji je sa nekih 11 metara šutirao, ali pravo u golmana domaćeg tima.

27′ Ludnica u Turskoj, Sporting opet poveo

Slavlje igrača Bešiktaša nije dugo trajalo, pošto je Koates svojim drugim golom na meču ponovo doveo goste u povoljnu situaciju. Rezultat je sada 2:1 za Sporting.

25′ Siti ima posed, prvi žuti karton za fudbalere Briža

Klinton Mata je pregrubo startovao nad Bernardom Silvom, pa je dobio žuti karton.

25′ Bešiktaš izjednačio

Bešiktaš je izjednačio protiv Sportinga na 1:1 golom Larina. Asistenciju je upisao Miralem Pjanić.

20′ Siti sve bliži golu

Kanselo se odlično ubacio po levoj strani, dobio loptu, koju je ubacio u peterac, ali tamo nije bilo igrača Sitija, pa je ona završila u gol autu.

16′ Briž pokušava da ugrozi Siti iz kontre

Imali su Belgijanci šansu da iz kontre dođu do gola Edersona, ali je Kajl Voker odreagovao pribrano i presekao pas u prostor.

16′ Sporting vodi u Turskoj

Sporting je poveo 1:0 na gostovanju Bešiktašu. Strelac je bio Koates.

13′ Siti dao gol, ali opet iz ofsajda

Strelac je bio Rodri, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu i „građani“ ponovo ostaju bez gola

11′ Ponovo dobra šansa i ponovo ofsajd

Igrači Sitija lako su došli do šesnaesterca domaćina, ali je Foden bio u ofsajdu

9′ Siti postigao gol, ali je poništen zbog faula

Griliš je odlično utrčao i dobio loptu u prostor, nakon čega je srušio igrača i postigao gol. Sudija je odmah svirao faul i gol je poništen.

6′ Igrači Sitija već nervozni

Džek Griliš pao je blizu šesnaesterca, ali sudija nije dosudio faul.

1′ Počeo je meč u Belgiji

Briž igra presing od starta.

BONUS VIDEO: Milan Karadžić otkriva da li posle VAR-a u srpski fudbal stiže još novih tehnologija

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar