Foto: EPA-EFE/Frank Augstein

Trener fudbalera Kristal Palasa Roj Hodžson rekao je da se neće izvinjavati zbog načina kojim je njegova ekipa pobedila Brajton u Premijer ligi.

Palas je slavio rezultatom 2:1, golom Kristijana Bentekea u petom minutu nadoknade.

Ekipa našeg Luke Milivojevića uglavnom se branila i retko ulazila u kazneni prostor, imala je tri šuta na gol od čega dva u okvir, dok je Brajton 25 puta šutnuo na gol, od čega pet puta u okvir, uz posed lopte od 75 odsto.

PROČITAJTE JOŠ

Brajton je izveo 13 kornera, a Kristal Palas nijedan.

„U utakmici se ne radi o dodavanjima u kaznenom prostoru, zar ne? Radi se o postizanju golova i o tome da se odbranite. Mi smo se neverovatno mnogo trudili da ne primimo golove. Naporno smo radili da ih sprečimo da ulaze u šanse i imali smo sreće da smo nekoliko prilika koje smo napravili – iskoristili. To su bili dobri golovi“, rekao je Hodžson, preneo je „Skaj“.

Iskusni stručnjak kaže da se na kraju računaju postignuti i primljeni golovi.

„Tačno je, imali su veći posed lopte, imali su češće loptu u našem šesnaestercu, veći kvalitet, ali neću da se izvinjavam jer smo na kraju mi ostvarili pobedu“.

Hodžson, kome na kraju sezone ističe ugovor, rekao je navijačima da moraju da budu oprezni u svojim željama, nakon što su ga prošle nedelje kritikovali zbog defanzivne taktike. On je rekao i da ne želi da se pravda.

„Ne volim da koristim tu reč pošto bi reč pravdanje sugerisalo da je nešto pošlo po zlu u onome što pokušavamo da uradimo tokom cele sezone. Mislim da opravdanje nije prava reč. Nama je bila potrebna bolja igra, da pokažemo posvećenost, hrabrost i želju koju smo pokazali u tako važnoj utakmici. To nam je bilo potrebno jer u poslednje dve utakmice nismo bili dovoljno dobri“, naveo je Hodžson.

Posle dva uzastopna poraza, Kristal Palas je ostvario devetu pobedu u Premijer ligi i popeo se u sredinu tabele, na 13. mesto sa 32 boda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar