Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA CONDITIONS - ATTENTION

Talentovani hrvatski fudbaler Borna Sosa odlučio je da igra za Nemačku, kako je najavljeno pred ovaj vikend.

On je svoju odlulu saopštio i Zlatku Daliću, hrvatskom selektoru i naveo da sada više „nema nazad“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Gotovo je, moj stav više ne može da se promeni. Zvali su me iz Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS), razgovarao sam i sa Zlatkom Dalićem, saopštio sam mu svoju odluku i tu nema više povratka. Selektor je bio korektan, poželeo mi je sreću i on je shvatio da tu više ništa ne može da se uradi“, rekao je Sosa, a prenose mediji iz regiona.

On je objasnio i da su kontakti sa nemačkim savezom počeli pre tri meseca, a pošto Borna nije u martu pozvan za A tim Hrvatske, Nemci su preduzeli korake da počne da nastupa za njih.

„Nije bilo u to vreme nikakvih kontakata za HNS i njihova odluka je jasna, kao i moja. Ako odem na Euro, super, ako ne odem, znam da ću igrati na Svetskom prvenstvu“, rekao je Sosa.

Borna je do sada nastupao za mlađe selekcije Hrvatske, a poslednji nastup trebalo je da ima u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u martu protiv Engleza.

To se nije desilo jer je Sosa rekao da je povređen, ali je ubrzo zaigrao za Štutgart u Bundesligi.

S obzirom na to da mu je majka rođena u Berlinu, Nemci su 23-godišnjaku brže završili proceduru za dokumenta, a administrativna prepreka u vidu nastupa za A selekciju Hrvatske ne postoji, pa je Nemačka iskoristila svoju priliku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar