Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Fudbaleri Real Sosijedada nastavljaju sa lošim partijama, a poslednja u nizu došla je protiv Real Sosijedada u okviru 25. kola španske Primere.

PROČITAJTE JOŠ...

Real je odigrao dobar meč, stvarali su Madriđani šanse, ali im ni 21 udarac ka golu gostiju iz San Sebastijana nije pomogao da dođu do pobede na stadionu „Santjago Bernabeu“. Razlog za to je u najvećoj meri katastrofalan napad.

Madriđani su nastupili bez Karima Benzeme zbog povrede francuskog internacionalca, pa je u napadu šansu dobio Marijano od prvog minuta, ali nije uspeo da postigne gol.

Štaviše, napad Reala je bio toliko jalov da su od 12 šuteva u prvih 45 minuta tek jedan usmerili ka golu rivala. Isti broj udaraca ka golu imali su i igrači Real Sosijedada, od dva šuta ukupno.

Deset minuta igre u drugom delu bilo je dovoljno gostima da preko Portua stignu do vođstva. Centrirao je Monreal, Portu uspeo da na čudan način glavom zahvati loptu i pošalje je ka golu sa desetak metara ne preterano jako, ali dovoljno precizno da Tibo Kurtoa ne može da je dohvati.

Mogli su već u narednom napadu i do 2:0, ali je odbrana Reala uspela da otkloni opasnost u poslednjim trenucima nakon dobrog centaršuta. Madirđani su preuzeli konce igre u svoje ruke, nastavili da napadaju, a to se isplatilo u 89. minut, kada je Lukas centrirao, loptu u srcu kaznenog prostora primio Vinisijus, šutirao, ona pogodila nekoga na putu ka golu i ostavila Alehandra Remira bez mogućnosti da reaguje.

Real je nastavio sa pritiskom, imali su još dva centaršuta, ali nisu mogli do preokreta.

Na kraju, 1:1 i loša uvertira Madriđana pred meč sa Atletiko Madridom u narednom kolu.

Real je treći sa 53 boda, koliko i Barselona, a pet manje uz meč više od Atletika na prvom mestu. Sosijedad je 5. na tabeli sa 42 boda i nalazi se na mestu koje vodi u Ligu Evrope.

Primera, 25. kolo

Petak

Levante – Atletik B. 1:1 (1:0)

(Rođer 33. penal – Raul Garsija 56. penal)

Subota

Eibar – Ueska 1:1 (0:0)

(Diop 83 – Ramirez 81)

Sevilja – Barselona 0:2 (0:1)

(Dembele 29, Mesi 85)

Alaves – Osasuna 0:1 (0:0)

(Barha 77)

Hetafe – Valensija 3:0 (1:0)

(Arambari 39, Mata 55, Alenja 87 – ck. Dijahabi 51)

Nedelja

Selta Vigo – Valjadolid 1:1 (0:0)

(Muriljo 90+4 – Oreljana 70)

Kadiz – Betis 0:1 (0:0)

(Huanmi 84)

Granada – Elče 2:1 (1:0)

(Kinja 31, Puertas 78 – Boje 40)

Viljareal – Atletiko M. 0:2 (0:1)

(Pedraca 25 autogol, Žoao Feliks 69)

Ponedeljak

Real Madrid – Real Sosijedad 1:1 (0:0)

(Vinisijus Žunior 89 – Portu 55)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar