EPA-EFE/PETER POWELL

Velika greška sudije, a Siti možda bude kažnjen

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) optužila je u ponedeljak FK Mančester siti da nije uspeo da kontroliše ponašanje svojih igrača u finišu utakmice 14. kola protiv Totenhema u Premijer ligi, prenosi „Miror“.

U saopštenju FA se navodi da je Mančester siti optužen za kršenje pravila „FA E20.1“, pošto su igrači ovog kluba okružili sudiju tokom meča sa Totenhemom. FA navodi da Mančester siti nije sprečio svoje igrače da se u 94. minutu nepristojno ponašaju prema sudiji Sajmonu Huperu.

PROČITAJTE JOŠ:

Mančester siti i Totenhem odigrali su u nedelju bez pobednika, rezultatom 3:3, a diskutabilna odluka sudije u poslednjim minutima je možda i uticala na konačan ishod.

Fudbaleri Mančester sitija su okružili sudiju Hupera kada je za njih dosudio slobodan udarac u nadoknadi vremena, iako je Džek Griliš krenuo ka protivničkom golu. Huper je najpre pustio prednost i dozvolio da se igra nastavi, ali je onda vratio faul. Griliš je u kontri išao sam ka golmanu Totenhema, a pratio ga je jedan igrač „pevaca“.

Britanski mediji navode da je napadač Mančester sitija Erling Haland vikao na Hupera, a onda su sudiju okružili ostali fudbaleri „građana“.

Fudbalski klub Mančester siti ima rok do sedmog decembra da odgovori na optužbe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar