Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Mark Klatenburg, bivši sudija u Premijer ligi, tvrdi da mu sadašnji menadžer Totenhema, Žoze Murinjo, zamera da je direktni krivac što je dobio otkaz u svom drugom boravku u Čelsiju.

Klatenburg je posao u Premijer ligi napustio 2017. kako bi sudio u Saudijskoj Arabiji, a potom kineskoj Superligi.

PROČITAJTE JOŠ:

On je na jednom podkastu rekao kako Žoze ima „pik na njega“ jer smatra da je on doprineo njegovom otkazu posle poraza od Lestera na meču 2015. godine (2:1).

PROČITAJTE JOŠ: Dortmund po Eriksena kreće već u januaru

„Žoze me optužuje da sam krivac za njegov otkaz u Čelsiju, ali ja bih rekao pre da su na to uticali rezultati pre tog. On je naporno radio po dolasku u Čelsi iz Reala i opet tvrdi da sam ja krivac za otkaz. Kad je otišao u Mančester junajted, isto je mislio, ja ću biti taj koji će mu presuditi, tako da je uvek bio protiv mene“, otkrio je Klatenburg.

Uspešni sudija otkriva da postoji zaista samo jedan klub koji ga je baš mrzeo.

„Generalno, menadžeri poput ser Aleksa Fergusona su takvi, ako pobede, ti si najbolji sudija na svetu. Postoji samo jedan klub koji me je stvarno mrzeo i to dok sam bio u Fudbalskoj ligi, a to je Vigan. Nisu pobedili 13 mečeva, tako da nije važno šta sam ja uradio, oni nikad ne bi pobedili kad sam im sudio“.

Rekao je i da nikad ne bi verovao Roju Kinu, bivšem kapitenu Mančester junajtedam, sa kojim je takođe bilo uzbudljivo na terenu.

„Sećam se kako sam se jednom našalio da sam korner preinačio u gol aut pošto je povikao na mene. To je sve naravno bila šala, ali takav je bio on. Iznenada bi počeo da se dere na vas, i zapitali bi ste se, šta mu je odjednom? Kad sam bio mlad sudija, to me je pomalo pogađalo, ali kad sam upoznao Roja i video njegovu drugu stranu, bilo je drugačije. Na terenu, bio je igrač kojem nikad ne biste verovali. Uklizao bi i ako biste to propustili, bili biste krivi vi, a ne Roj Kin što je to uradio“, zaključio je Klatenburg.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar