Inaki Williams
Inaki Williams Foto: EPA-EFE/Luis Tejido

Veliko pojačanje za "crne zvezde".

Svetsko prvenstvo u fudbalu je svakim danom sve bliže, iako sezona 2022/2023 još nije počela Mundijal u Kataru (21. novembar – 18. decembar) je praktično na vidiku, a iz Gane stiže na prvi pogled čudna informacija.

PROČITAJTE JOŠ...

Injaki Vilijams, nekadašnji reprezentativac Španije i fudbaler Atletik Bilbaa i nekada jedan od najtalentovanijih igrača sveta, promenio je državljanstvo kako bi nastupio na smotri najboljih selekcija sveta.

Iako rođen u Španiji 1994. godine, Vilijams će u Kataru nastupiti u dresu „crnih zvezda“, fudbalske reprezentacije Gane. Njegovi roditelji su u Baskiju stigli iz ove afričke države, pa je Vilijams iskoristio priliku i dobio dozvolu da zaigra za selekciju Gane.

Interesantno je to što će mu Gana biti zapravo treća reprezentaicja, s obzirom na to da je, nakon što je za seniorsku selekciju Španije odigrao jedan prijateljski meč protiv Bosne i Hercegovine (poraz 3:1) 2016. godine, odigirao i dve utakmice za nezvaničnu reprezentaicju Baskije, pre nego što je u julu 2022. godine dobio „zeleno svetlo“ da u nastavku karijere igra za Ganu.

Gana će na Mundijalu igrati u grupi H, zajedno sa Portugalom, Urugvajem i Južnom Korejom. Najbolje dve selekcije iz ove grupe za prolaz dalje će igrati protiv dve prvoplasirane iz grupe G, u kojoj se nalazi i selekcija Srbije.

BONUS VIDEO Navijači Junajteda gromoglasnim aplauzom ispraćaju Matića sa terena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram