Mišel Platini i Sep Blater Foto: EPA

Švajcarsko javno tužilaštvo obustavilo je istragu protiv kontroverznog ugovora zbog čega je podigniuta optužnica protiv Sepa Blatera. Međutim, bivšem predsedniku FIFA i dalje se sudi zbog navodno nezakonite isplate Mišelu Platiniju.

Prema pisanju francuskog „Monda“ i nemačkog „Zidojče Cajtunga“, Blater neće biti procesuiran zbog davanja televizijskih prava Karipskoj fudbalskoj uniji (CFU) ispod tržišne cene.

Bivši prvi čovek FIFA je rekao „Frans presu“ da još nije primio dokument Švajcarskog javnog tužilaštva koji ga oslobađa tužbe po ovoj tački.

Protiv njega se nastavlja krivični postupak u kome Tužilaštvo tvrdi da je platio 1,89 miliona evra Mišelu Platiniju, nekadašnjem fudbalskom asu i tadašnjem predsedniku UEFA, na ime konsultantskih usluga.

“Kada se slučaj u vezi sa uplaćivanjem sume Platiniju zatvori, zatražiću od FIFA moju rehabilitaciju, jer je suspenzija od strane Etičkog komiteta doneta na osnovu švajcarskog sudstva”, dado je Blater koji je, tao i Platini, odlukom Etičkog komiteta FIFA suspendovani na osam godina iz fudbala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram