Radovan Radaković
Radovan Radaković; Foto: Screenshot Instagram Miljakovac

Morao ponovo u bolnicu.

Radovan Radaković, bivši golman Partizana vodi bitku protiv podmukle bolesti, a za to su mu potrebna novčana sredstva.

PROČITAJTE JOŠ

Radaković boluje od invazivno difusni tumor želuca koji mu je dijagonstifikovan nakon jedne naizgled rutinske operacije, te je odmah morao da prekine trenersku karijeru.

Sada je ponovo morao da ode na bolničko lečenje, aiz njegovog nekadašnjeg kluba su apelovali da se jave svi koji mogu da mu pomognu jer na računu ima svega 30.000 dinara.

Poziv za pomoć je uputio i predsednik sindikata fudbalera „Nezavsinost“ Mirko Poledica koji je istakao da lečenje ide u dobrom smeru i da je pomoć preko potrebna.

Radaković je krajem prošle godine pričao o detaljima onoga što proživljava.

„Pitao sam još koliko imam života. Bila je vrućina, hladan znoj, okrenula se cela soba, ceo život se okrene i prođe kroz vas za tih par sekundi. Kada je rekao od tri do pet meseci, bio sam se uplašio. Imao sam strah, ali kako vreme protiče i kako se borim sve je to manje i manje.“

Odlazak u Tursku mu je spasao život. Smršao je 50 kilograma, preživeo sepsu, ali njegova borba nije gotova.

„Jedva sam mogao da pričam, a kamoli da hodam. Izvađen mi je želudac, žučna kesa, deo tankih creva i sve žlezde su povađene. Mnogo je teško to u glavi da se spoje kockice, doktori, psiholozi i psihijatri kažu samo treba pozitivno razmišljati. Jeste… Sve se ja slažem, ali najteže je bilo saznanje. Posle toga operacije i svi ti bolovi, sve to dođe i prođe, ali saznanje i u glavi što bude u tom momentu to je noćna mora.“

Foto: Budi Human

Računi za pomoć Radovanu Radakoviću

Zbog komplikovanog procesa lečenja Radovanu su i dalje potrebna sredstva za nabavku lekova i terapije. Pored slanja humanitarne poruke možete pomoći i uplatom na namenske račune otvorene u humanitarnoj fondaciji „Budi human“:

Uplatom na dinarski račun :

160-6000001216331-02

Uplatom na devizni račun:

160600000121638728

IBAN: RS35160600000121638728

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (2)