Foto: EPA/Cadu Gomes

Romario je ostao upamćen kao najbolji igrač Svetskog prvenstva 1994. godine kada je sa Brazilom postao šampion planete, a od tada je njegov život imao mnoge javne uspone i padove.

Bio je šampion Španije sa Barselonom i finalista Lige šampiona, a onda je odlučio da postane senator u Brazilu. Doduše u tom periodu se više pisalo o njegovoj 25 godina mlađoj devojci.

PROČITAJTE JOŠ

Romario je poslednju utakmicu odigrao za Ameriku iz Rio de Žaneira 2009. godine, a sada je odlučio da se vrati upravo u taj klub. Igraće povremeno u drugoj ligi Brazila.

Postigao je 55 golova u 71 zvaničnom nastupu za Brazil, a sada će zaigrati sa sinom Romarinjom.

Romario je predsednik kluba za koji će nastupati, a odlučio je da će igrati za minimalac koji će vraćati klubu.

Romario je lopte nemilice pakovao u mrežu, a paralelno sa 780 zvaničnih golova, bio je i ženskaroš koji ima tri braka iza sebe.

Romario i Nejmar
Foto: Screenshot X Futbol Objetivo del Sr Destrangis

Bio je najbolji na svetu na terenu, ali i jedan od „najluđih“ van zelenog tepiha.

Ostvario je san svakog brazilskog dečaka podizanjem „boginje“ na Svetskom prvenstvu, dobio je „Zlatnu loptu“ prvenstva, bio je u idealnom timu, pa postao i deo FIFA drim tima.

Pele ga je uvrstio u 125 najvećih živih fudbalera, a jedan je od retkih koji je makar nezvanično dostigao cifru od hiljadu pogodaka.

„Prva stvar koju mu savetujem jeste da ima mnogo dobrog seksa. To je najbolje korišćenje četiri slobodna dana između utakmica. I naravno, mora da se koncentriše na teren kad je utakmica“, rekao je Romario pre pet godina kad su ga pitali šta da radi Gabrijel Žezus u Rusiji.

BONUS VIDEO Kristijano Ronaldo isključenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare