Foto: Printscreen Instagram / Amarildo Ndreca

Švajcarski fudbaler albanskog porekla u nekoliko navrata nije krio netrpeljivost prema Srbima.

Srbija i Švajcarska su igrale meč na Mundijalu u Kataru u grupi G, Švajcarci su pobedili sa 3:2, a u tom meču je Džaka pokrenuo nove kontroverze pošto je obukao dres sa prezimenom „Jašari“.

PROČITAJTE JOŠ:

Pričao je kasnije da je reč o Ardonu Jašariju, mlađem kolegi i fudbaleru. Za ovaj ispad nije kažnjen, iako je bilo jasno da je aludirao na Adema Jašarija, terorističkog vođu OVK, ubijenog devedesetih na Kosovu i Metohiji.

Po povratku sa odmora u Veliku Britaniju, Džaka je otišao na proslavu gde se mikrofona mašio Amarildo Ndreča, albanski pevač.

„Pobedio Srbiju loptom, onda slavi sa imenom legendarnog Adama Jašarija na grudima. To je čast jednog Albanca, Granita Džake“, napisao je pevač uz kraći video snimak sa žurke.

@amarildondreca1

E mposhti serbine me top,pastaj festoj me emrin e legjendarit ADEM JASHARI ne gjoks.Ky eshte nderi i shqiptarise,GRANIT XHAKA

♬ original sound - Amarildo Ndreca

Džaka nije pevao pesmu kojom se vređaju Srbi i veliča terorista, uz Ibrahima Rugovu, nekadašnjeg albanskog političara, ali je nasmejan i opušten aplaudirao dok je Ndreča pevao.

Inače, četiri godine pre Katara, Džaka je gol protiv Srbije na prvenstvu u Rusiji slavio pokazujući rukama albanskog orla, pa je sada već više puta provocirao igrače tima „orlova“.

BONUS VIDEO: Navijače Švajcarske teraju sa tribina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare