Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Pandemija koronavirusa paralisala je gotovo ceo sportski svet, ali ne i Belorusiju gde je startovalo novo fudbalsko prvenstvo.

Dva dana pošto su suspendovana takmičenja i u Turskoj, gde se do pre nekoliko dana igralo, u Belorusiji su odigrali prve mečeve premijerne runde.

Ništa ne bi bilo neobično da je situacija normalna i da je Belorusija pošteđena pandemije koronavirusa, što nije slučaj.

Tamo je regostrovano više od 50 obolelih, ali to očigledno nije bilo dovoljno vlastima i čelnicima Fudbalskog saveza Belorusije da odlože početak takmičenja.

Šampionski pehar brani Dinamo Brest, a zanimljivo je da ekipa BATE Borisov posle 13 godina nije uspela da osvoji prvo mesto. U stručnom štabu BATE-a sada je i naš stručnjak Luka Jevtović koji radi kao trener-analitičar.

U Intervjuu za „Sportklub“, Jevtović je otkrio kako se u zemlji odnose prema pandemiji.

„Osim nekog ovlaš pominjanja u beloruskim medijima, ne postoji nikakav odnos prema pandemiji ili bilo čemu. Čekajući odluku da li će otkazati početak prvenstva ili samo pomeriti, pročitao sam izjavu Fudbalskog saveza Belorusije, koji je rekao, parafraziram: ’Mi ne odlažemo, nema potrebe’. Kada ga je novinarka pitala zašto kada su odložene košarkaške i odbojkaške utakmice, on je odgovorio: ’Da, oni igraju u zatvorenom, mi na otvorenom i bezbedni smo“!

BATE je sezonu započeo porazom od ekipe Energetika, 3:1.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram