Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Urugvajski fudbaler Luis Suarez zvanično je predstavljen u novom klubu Inter Majamiju.

Otišao je tragom Lionela Mesija, pa je osvajač Lige šampiona, klupskog prvenstva sveta i titula u Primeri, Kopa Amerike potpisao je Inter.

PROČITAJTE JOŠ:

Ima ugovor za 2024. godinu i u Sjedinjene Države odlazi iz Gremija gde je imao ugovor do 31. decembra 2023.

U Brazilu je dao 26 golova i podelio je 17 asistencija na 53 utakmice, pa je vodio Gremio do trofeja u Kampeonatu Gauču i Kupu.

„Srećni smo što smo doveli napadača svetske klase u svoj klub. Luis je strašan takmičar čiji pobednički motiv jeste ono što tražimo od svojih fudbalera. Obećali smo navijačima da ćemo tražiti najbolje svetske napadače koji će pomoći da se takmičimo za najveće domete u Americi. Luis će biti ključni dodatak našoj postavi, a mi ćemo nastaviti ambiciozno da ganjamo ‘slobodu da sanjamo'“, rekao je generalni menadžer Horhe Mas.

Dejvid Bekam, slavni engleski fudbaler i suvlasnik Inter Majamija dodao je da su Suarezovi kvalitet i strast neki od aduta zbog kojih je doveden.

„Radujemo se što ćemo ga videti na terenu zajedno sa njegovim nekadašnjim saigračima, ali i sa fudbalerima iz naše akademije“, naveo je Bekam.

Tridesetšestogodišnji Suarez je do sada imao dugu i bogatu karijeru i igrao je za Nasional, Groningen, Ajaks, Liverpul, Barselonu, Atletiko Madrid, Gremio i sada Inter Majami.

Najviše uspeha imao je u Barseloni sa kojom je podigao trofej Lige šampiona i gde je igrao uz Mesija, Đordija Albu i Serhija Busketsa, ljude koji su danas u Majamiju.

BONUS VIDEO: Gol Telesa protiv Etihada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar