Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Najava uprave Barselone da će usled prekida sezone i nedostatka očekivanih prihoda klub morati da smanji plate, nisu naišle na dobar odziv kod svih.

Kako prenose španski mediji, bord direktora je u petak održao sastanak na kojem je donet zajednički zaključak da bi minuse u budžetu trebalo popuniti smanjenjem troškova, što bi značilo da bi neke od glavnih zvezda, poput Lionela Mesija, Luisa Suareza ili Đerara Pikea, ostali bez dobrog dela godišnjih zarada.

Izvori sa „Kamp Nou“ stadiona ističu da postoji jedan deo igrača koji nema ništa protiv ovog gesta, dok se drugi deo ozbiljno protivi takvom potezu uprave pod izgovorom da su napravljene „ekonomske investicije u transfere koji po njihovom mišljenju nisu doneli ništa klubu“.

Veruje se da su najveće bundžije oni koji najviše zarađuju, jer bi znači da bi oni pretrpeli najveća umanjenja plate.

Među onima koji odluku uprave podržavaju je i nekoliko zvezda, poput Lionela Mesija koji se ranije tokom nedelje prirdužio bivšem treneru „blaugrane“, Pepu Gvardioli, kada su donirali ukupno milion evra u borbi protiv koronavirusa.

Postoji i treća grupa u svlačionici Barselone koja je za to da se sa odlukom sačeka dok se ne vidi kakav će biti stav Unije profesionalnih igrača Španije.

Veruje se da je u pitanju smanjenje plate u iznosu od deset procenata i to isključivo za period kada nema utakmica.

PROČITAJTE JOŠ:

Proteklih dana je objavljeno kako je budžet Barselone pretrpeo uzbiljne udarce zbog prekida sezone.

Klub iz budžeta godišnje izdvaja čak 507 miliona evra na ime isplaćivanja zarada fudbalerima, dok ostatak od 135 miliona odlazi na plate u ostalim sportskim sekcijama Barselone.

Klub se do sada prilično oslanjao na prodaju karata, posetama muzeju i prodaji dresova, ali sve to je značajno opalo usled pandemije koronavirusa.

Veliki su izgledi da sezona u La Ligi i Ligi šampiona ne bude završena, te da će klub tako ostati bez dobrog dela zarade.

Izračunato je da ih je samo odlaganje meča sa Napolijem koštalo oko šest miliona evra. Prošle godine klub je od poseta muzeju zaradio 60 miliona, a od prodaje klupskih suvenira iz prodavnice na stadionu oko 86 miliona evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram