Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Pari Sen Žermen je iznenada odlučio da se opet aktivira na tržištu, a kada god se to desi zna se da novac ne predstavlja nikakav problem.

Krenuli su Parižani u ofanzivu na dve zvezde Barselone.

PROČITAJTE JOŠ

Žele da potpišu ugovor sa Usmanom Dembeleom do kraja jula jer do tada važi njegova otkupna klauzula od 50 miliona evra. Nakon ponedeljka će ona narasti na 100 miliona.

Ipak, to nije jedina želja „sveca“ koji su spremili i rekonstrukciju veznog reda nakon što je Marko Verati krenuo put Saudijske Arabije.

Dembele je stigao u Barselonu pre šest godina za 135 miliona evra. Iako igra podjednako dobro i levom i desnom nogom Dembele nikada nije uspeo do kraja da pokaže svoj talenat, pa je mišljenje većine da je čak razočarao.

Ipak, tu je i druga zvezda koju žele u Parizu, a on je tokom ovog perioda već postao simbol kluba i projektovan je za oslonca sledećih 10 godina.

„PSŽ je pokrenuo operaciju kupovine Pedrija. Luis Enrike je rekao rukovodstvu kluba da učini sve što je moguće kako bi ga doveli. Pedriju nije mrska ova ideja. Štaviše, hteo bi opet raditi s trenerom koji ga je vodio u Barseloni. Kao i kod Dembelea, PSŽ i ovde mora da bude brz jer Pedriju takođe samo još tri dana vrijedi niža otkupna klauzula, nakon čega jako raste. Do tada mogu da ga otkupe za 110 miliona evra“, preneo je RMC sport.

Opasnost od gubitka talenta šokirala je Barselonu jer nisu očekivali da će naslednik Mesija biti voljan da napusti klub, ali je Enrike bio dovoljan mamac da se o tome razmišlja. Barselona ga je dovela pre tri sezone iz Las Palmasa za 17,5 miliona evra, a od tada je na 109 mečeva postigao 16 golova i postao standardni reprezentativac Španije sa 18 nastupa.

BONUS VIDEO Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar