Estevao Willian Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Estevao Vilijan, 16-godišnja fudbalska senzacija iz Palmeirasa, bio je povezivan sa Barselonom, ali su Katalonci odustali od ideje da dovedu igrača kom mnogi predviđaju svetlu budućnost.

Navodno, Vilijan, koji nosi nadimak „Mesinjo“, je bio nadomak Čelsija, ali je Barselona navodno uletela u pregovore i krenula svim silama po mladića koji je jednom prilikom istakao da mu je „san da igra za Barselonu“.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, nakon dužeg razmišljanja u Kataloniji su odlučili da ne idu u tom pravcu i da se povuku iz pregovora sa Palmeirasom iz dva razloga.

Prvi je finansijske prirode, jer je za slobodu ovog fudbalera neophodno izdvojiti najmanje 60 miliona evra, a drugi je podjednako talentovani Lamin Jamal.

Vilijanov vršnjak koji nastupa za mlađe kategorije Barselone spada u red najtalentovanijih fudbalera u La Masiji, a kako u Barseloni žele da skrešu nepotrebne troškove, izbor je pao na to da Jamal dobije šansu umesto da ona ode mladiću za kog će biti potrebno izdvojiti gotovo sigurno oko 90 miliona, pogotovo jer su u „priči“ oko njegovog transfera i Čelsi i Pari Sen Žermen.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar