Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Molina SOCCER

Fudbaleri Barselone prošli su u polufinale Kupa kralja posle pobede nad Granadom 5:3 posle produžetaka veoma uzbudljivog meča.

Barselona je slavila, iako je bila pred eliminacijom i gubila je 0:2 do 88. minuta!

PROČITAJTE JOŠ:

Granada je povela u 33. minutu pogotkom Kenedija. On je u petercu ispratio pas Sora, koji je kaznio očajnu odbranu Barselone.

Igrači „blaugrane“ su se poigravali pred svojim golom, bili su neodlučni, pa su dvaput izgubili loptu i bili su kažnjeni.

Tim rezultatom se otišlo na poluvreme, ali je Roberto Soldado u nastavku duplirao prednost domaćeg kluba u 47. minutu.

Anhel Montoro je poslao fantastičnu loptu iz odbrane i zbog pozicionih napada Barse, otvorila se kontra igračima Granade.

To je iskoristio Soldado da izađe sam ispred golmana gostiju i rutinski šutem po zemlji reši akciju u korist svog tima – 2:0.

Barselona se nije predala. Bila je bolji tim koji to nije pokazivao na semaforu i tek u 88. minutu se izvukla i to na sreću.

Antoan Grizman je dobio od Mesija, ne baš idealnu, loptu na levoj strani u kaznenom prostoru, bacio se uklizavanjem tek koliko da je vrati ka petercu, ali je golman Aron Eskandel sam sproveo u svoju mrežu užasnom odbranom.

To je bila varnica koja je preokrenula stvari na terenu. Igrao se drugi minut nadoknade kada je u preslikanoj akciji Grizman dobio loptu na istom mestu u šesnaestercu.

Ovog puta ju je dočekao glavom, prosledio do Đordija Albe, a ovaj je izjednačio na 2:2. Tek u produžecima je počela „ludnica“.

Najpre je Grizman drugim golom na meču, u 100. minutu preokrenuo u korist Barselone. Pucao je glavom iz peterca i bio je precizan.

Zatim je Fede Viko iz penala poravnao na 3:3, ali je tu bio kraj za Granadu. Frenki de Jong je u 108. minutu odlično reagovao na odbitak od golmana Eskandela posle šuta svog saigrača za 4:3.

Barsa je pobedu potvrdila drugim golom Albe. Bek Barselone je pogodio sjajno, iz prve u 113. minutu kada mu je loptu poslao Grizman.

Katalonski gigant je u polufinale prošao uz Levante, koji je u sredu bio bolji od Viljareala sa 1:0, ali i Sevilju koja je pobedila Almeriju 1:0. Preostali četvrtfinalni par je Betis i Atletik Bilbao koji svoj meč igraju u četvrtak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare