Foto: Nova.rs

Trener fudbalera Crvene zvezde Barak Bahar otvorio je konferenciju pred meč sa Lajpcigom pričajući s gorčinom u glasu o ratu u Izraelu, pa tek onda o tome šta očekuje na Red Bul areni.

Foto: Nova.rs

Pred meč trećeg kola grupe G u elitnom takmičenju pričao je o tome kako od sedmog oktobra traje rat i kako je u utorak, dan pred utakmicu njegova porodica morala da beži u sklonište jer se čula eksplozija nedaleko od mesta gde žive.

PROČITAJTE JOŠ:

U takvim okolnostima nije lako fokusirati se na fudbal, a utakmica sa Lajpcigom u sredu uveče od 21 sat na „Red Bul areni“ neće da čeka.

„Da, sad moram da se isključim jer imam odgovornost prema klubu koji mi veruje. Moram da spremim utakmicu, radimo normalno i pun fokus je na utakmici i obećavam svim navijačima Zvezde da ćemo biti sutra spremni za utakmicu“, kazao je Bahar.

Zvezda je u prethodnom periodu imala problema u odbrani, pa je pažnja bila usmerena na taj segment igre srpskog tima kao problematičan. Kao primer je navedena utakmica sa Javorom, gde je Zvezda dvaput vadila loptu iz mreže, s tim što je jedan pogodak Ivanjičana bio autogol Nasera Đige.

„Iz jednog šuta su primili jedan gol, da su okolnosti bile drugačije možda bi bilo 5:0, ili 6:0. Naravno, oni žele da se unaprede u tom segmentu igre protiv ekipe koja ima sjajan napad, ali ćemo uraditi sve od sebe da to naši fudbaleri urade“, siguran je trener crveno-belih.

Barak Bahar
Foto: FK Crvena zvezda

Smeta mu činjenica da je Zvezda, koja igra dobro u Ligi šampiona ipak rano i naivno primala pogotke na početku drugih poluvremena utakmica sa Mančester sitijem i Jang Bojsom.

„Jesmo igrali dobro ali je činjenica da smo primali golove na startu drugog dela. Ono što bih voleo da ostane isto je da početak utakmice ostane isti, a da drugo poluvreme počinjemo bolje“, kazao je Bahar.

Objasnio je i da neće odustati od napadačkog fudbala, iako je i Lajpcig poznat kao ekipa koja igra brzo i direktno.

„Probaćemo da igramo svoju igru protiv veoma dobrog tima, hoću da probamo da pobedimo iako je teško. Ne odstupamo od svoje filozofije i nadamo se da će nam to doneti dobar rezultat“, navodi Bahar.

Pep Gvardiola i Barak Bahar; Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Nije hteo da otkriva ko će biti deo startne postave, ali je dobra vest da su svi u konkurenciji.

„Sutra ću znati ko igra, ali imamo ovde celu postavu i dobra je konkurencija između igrača. Svi su zdravi i to je bitno, a sutra ćemo videti kako izgleda startnih 11“.

Čak i Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović će biti uz prvi tim. Mijatović je baš protiv Javora postigao pobedonosni pogodak u 79. minutu za 3:2.

„Oni su deo našeg tima i poboljšali su svoju igru, spremni su da igraju za prvi tim, zadovoljni smo onim što su nam pružili i deo su prvog tima“, zaključio je Barak Bahar.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar