Barak Bahar; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Velike planove ima Izraelac.

Barak Bahar je novi trener Crvene zvezde, potvrdili su crveno-beli na zvaničnom sajtu.

Izraelac je potpisao trogodišnji ugovor sa šampionom Srbije, koji će pokušati da napravi istorijski uspeh u Ligi šampiona naredne godine.

PROČITAJTE JOŠ

Već dugo vremena najveći svetski mediji svrstavaju Bahara među najboljim mladim trenerima u Evropi.

Američki „ESPN“ je u martu prethodne godine napravio listu najboljih trenera koji imaju perspektivnu budućnost i među njima je bio i Izraelac.

Foto: Printscreen Sport5

Pored njega na toj listi nalazio se i trener Barselone Ćavi, ali i Simone Inzagi, stručnjak Intera iz Milana.

Bahar forsira ofanzivnu formaciju 4-3-3 i upravo mu je ona donela velike uspehe u domaćem prvenstvu.

Izraelac je uspeo da osvoji treću uzastopnu titulu u domaćem šampionatu sa ekipom iz Haife, dok je pre toga tri puta bio šampion Izraela sa Hapoel Ber Ševom.

Pored ova dva kluba, u karijeri je vodio i ekipu Kirjat Šmone, a pre potpisa sa crveno-belima imao je ugovor sa Makabijem do leta 2024. godine.

Bahar je Makabi predvodio na 150 mečeva, zabeležio je 97 pobeda, uz 33 poraza i 20 remija.

Bio je emotivan Izraelac na poslednjem meču Makabija iz Haife, jer je već tada znao da će napustiti redove voljenog kluba.

„Plakao sam jer mi je ovo poslednji put? Možda, možda, nikad se ne zna. Mislim da je važno da smo napravili važnu pobedu i značajan korak na putu ka istorijskoj sezoni. Biće dovoljno vremena da sve zaključimo, moramo odati priznanje ovim momcima koji su napravili značajan korak ka cilju. I ja sam ljudsko biće, naravno da to utiče na mene. Trebalo je da pobedimo i prošle nedelje, ali volimo da otežavamo. Primili smo jedan gol iz jednog napada u celoj utakmici Ašdoda, bitno je da smo pobedili i sa još jednom pobedom možemo da osvojimo šampionat. Ova publika me dirne, ovo je vreme kada dobijam veliku podršku od njih i ima emocija“, rekao je tada Bahar.

BONUS VIDEO Opšta tuča fudbalera Tajlanda i Indonezije u finalu Igara Jugoistočne Azije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar