Barak Bahar
Foto: Ronny HARTMANN / AFP / Profimedia

Teška vremena za Izrael, ali i za Bahara

Barak Bahar, trener Crvene zvezde, govorio je za izraelske medije o trenutnoj situaciji u rodnoj zemlji.

Trener Zvezde je ove nedelje prvi put od početka velikog sukoba u Izraelu otputovao u rodnu zemlju da bi posetio porodicu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Predstavljam srpski klub i navijači nisu zainteresovani za ono što se dešava u Izraelu. Moraš da budeš fokusiran na utakmicu, na Ligu šampiona…. Ali, postoje momenti kada karijeru staviš sa strane i misliš na ono što je najvažnije. To sam i uradio“, rekao je Bahar.

Prvi put je o sukobu u Izraelu pričao na konferenciji za medije u Lajpcigu.

„Odlučio sam da ne dajem intervjue pre toga, pošto nisam mogao da pričam o fudbalu. Čekao sam pravi trenutak da to ispričam, pošto nije u pitanju normalna situacija“.

UEFA je ignorisala njegov govor.

„Nekada je bolje biti i kažnjen. To nije pomenuto na sajtu UEFA. Sa druge strane, moj klub razume našu situaciju“.

Dodao je da Srbe u principu ne zanima sukob na Bliskom Istoku, da su neutralni, ali da vole Izraelce.

„Objasnili smo im da smo mi dobri u toj priči i da oni žele da nas pobiju. Objasnio sam im da nije sve što je u medijima tačno“.

Dotakao se i jezivih zločina koji su se dogodili u poslednje vreme.

„Juče sam pričao sa Mihaelom. On je divan momak, ima devet godina. Voli fudbal i navija za Barselonu. Sedmog oktobra Hamas je ušao u njegov dom i ubio njegove roditelje i kidnapovao njegovu trogodišnju sestru Abigejl. Mihael se sa svojom šestogodišnjom sestrom sakrio u ormaru, odakle su čulu kako su ubili njihove roditelje. Odatle su hrabro uspeli da pozovu policiju koja ih je spasila. To je samo jedan od mnogih horora koji se desio tog dana. Kažu da fudbal spaja ljude i fudbal uvek govori o miru i poštovanju. Uvek pitam gde je poštovanje njih 1.400 koji su ubijeni. Došli su da proslave, a ubijeni su. Čitave porodice su spaljene žive i njihov dom. Devojke su silovane pre nego što su ubijene. Trudne žene su ti monstrumi isekli i otvorili im stomak i ubili decu. Više stotina dece je ubijeno, 40 beba, mnogo ih je kidnapovano“.

Bahar bi u petak trebalo da se vrati u Srbiju, gde ga sa Zvezdom čeka težak period u domaćem prvenstvu i Ligi šampiona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar