Foto: Printscreen Youtube

Fudbaleri Australije i Saudijske Arabije odigrali su nerešeno u meču petog kola kvalifikacija za Mundijal, ali je ishod lako mogao da bude i drugačiji.

Miloš Degenek je u ušao u igru za Australiju od 78. minuta, umesto Harija Sutara i pored njega je umalo „pao“ gol Saudijske Arabije.

PROČITAJTE JOŠ:

Pet minuta pre Degeneka, u igru je za Saudijce ušao i Saleh Al-Šehiri koji je lako pronašao prostor pored štopera Crvene zvezde i glavom je šutirao ka golu.

Lopta je završila tik pored stative, a mreža Australije ostala je netaknuta. Hrustić je pre toga, u 29. minutu imao dobru šansu za Australiju, ali je njegov šut sa 16 metara bio neprecizan.

Leki je u 52. minutu umalo centaršutem prevario golmana Saudijske Arabije, a Mohamed Al-Rubaji je veoma dobro odbranio još i udarac Metjua Lekija u 59. minutu.

On je u još jednoj situaciji odlično reagovao, a za Saudijce je Al-Dosri promašio dobru priliku u 81. minutu. Ipak, najbolja šansa ostala je ona posle koje je Degenek mogao da bude krivac za poraz.

Australija sada ima deset bodova, tri manje od vodeće Saudijske Arabije u azijskim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru. Do kraja kvalifikacija je ostalo još pet kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Đurovski pričom ganuo Nikolu Rokvića na komemoraciji za Marinka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar