Gosens
Foto: EPA-EFE/UEFA

Fudbaler Atalante Robin Gosens je konstatovao da su ljudi potcenili koronavirus i da se zbog toga sada suočavaju sa posledicama.

Krilni bek italijanske ekipe je istakao da svi žive u strahu.

„Jednu stvar ne razumem… Zašto su nas pustili da igramo pred zatvorenim stadionom, a na drugim mestima je bilo publike? To nema smisla“, rekao je Gosens.

On se osvrnuo na meč koji je njegova ekipa igrala protiv Valensije u Ligi šampiona.

„Osetio sam strah kada su nam rekli da je Lombardija epicentar svega. Rekao sam sebi, da, to je bilo u Vuhanu, toliko daleko, a sada je ovde. Sada smo u opasnosti“, istakao je Gosens.

Prema njegovim rečima, strah je ogroman u Bergamu.

„Grad duhova… Rekli su mi da je trg pun umrlica. Zastrašujuće…“, naveo je Gosens.

Prvi fudbaler u Italiji sa koronavirusom je bio defanzivac Juventusa Danijele Rugani, a zaražen je i mladi srpski fudbaler Dušan Vlahović, član Fiorentine.

„Na dan kada se pojavila vest o Ruganiju… Ko zna kada ćemo da se vratimo fudbalu… Mislio sam o karantinu, njemu, njegovim saigračima, protivnicima… Mislio sam da smo svi ušli u isti čamac“, istakao je Gosens.

Defanzivac Atalante je „otvorio dušu“ i progovorio o stvarima koje obično sportisti ne govore.

„Nije bilo lako da nađemo koncentraciju za utakmicu protiv Valensije, ali smo hteli da usrećimo grad makar na ta dva sata. Svi smo podcenili virus. Ja prvi. Mislio sam da je to grip, u najgorem slučaju. Izlazio sam, posećivao restorane, sedeo sa prijateljima… nismo znali kakav je ovo neprijatelj. Razumeli smo tek kada smo videli ovoliko slučajeva. Šta će UEFA da odluči? Pitam se… Ne znam šta je to što može da zadovolji sve strane“, zaključio je Gosens.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram