Atalanta trening
Foto: EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA

Fudbaleri Atalante odradili su prvi trening od početka pandemije koronavirusa.

Ekipa iz Bergama, poput ostalih učesnika Serije A, prekinula je treninge nakon što je proglašena pandemija koronavirusa, ali je konačno prvi put od marta ponovo održala trening.

PROČITAJTE JOŠ

Atalanta je poslednji italijanski tim koji je igrao utakmicu pred punim tribinama, krajem februara u okviru Lige šampiona oni su dočekali Valensiju na stadionu „San Siro“, a mnogi smatraju da je upravo ta utakmica značajno doprinela povećanju broja zaraženih.

Usledio je tragičan period za italijanski narod usled kojeg je fudbal ostao u drugom planu, a samim tim i istorijski plasman Atalante u četvrtfinale Lige šampiona.

Grad koji živi za fudbal, usled pandemije koronavirusa zaboravio je na najvažniju sporednu stvar na svetu, ali je sve bolja situacija po pitanju broja zaraženih uticala da se fudbaleri danas vrate u trening centar.

Atalanta trening Atalanta trening
Atalanta trening Atalanta trening
Atalanta trening Atalanta trening
Atalanta trening Atalanta trening
Atalanta trening Atalanta trening
Atalanta trening Atalanta trening

Opremljeni maskama i pod posebnim uslovima, igrači Atalante su danas odradli prvi trening i tako probudili fudbal u Bergamu. Očekiani povratak, obeležila su zabrinuta lica igrača koji očigledno još nisu u potpunosti fokusirani na fudbalske obaveze što i ne čud imajući u vidu činjenicu da je Italija među najjače pogođenim državama pandemijom koronavirusa.

Prve treninge odradili su i drugi članovi Serije A poput Bolonje, Juventusa i Sasuola.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar