Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Dobra vest iz Londona, menadžer Arsenala Mikel Arteta izlečio se od koronavirusa i poručio je da se oseća veoma dobro.

Arteta je bio među prvim u svetu fudbala u Engleskoj koji je bio pozitivan na testu na koronavirus.

Sada kaže da je sve u redu i da se iz dana u dan oseća sve bolje.

„Dobro mi je, imam osećaj da sam se oporavio. Trebalo mi je tri do četiri dana da mi krene na bolje, i sada imam više energije, nema više simptoma bolesti i istina je da se osećam vrlo dobro“, rekao je španski stručnjak za „La Sekstu“.

On je takođe otkrio kako je saznao da je bolestan.

„Sve se dogodilo veoma brzo. U utorak popodne sam se osećao slabo i otišao sam do doktora, ali on nije bio tamo. Pozvali su me direktori posle treninga, bio sam u autu kad su mi rekli da je predsednik Olimpijakosa bio pozitivan na testu i da su svi koji su sa njim bili u kontaktu u opasnosti da im je prenet koronavirus.“

„Rekao sam im da se ni ja ne osećam sjajno i da imamo nezgodnu situaciju jer jer je mnogo naših igrača bilo u kontaktu sa kolegama iz Olimpijakosa. Sledila nam je narednog dana utakmica sa Mančester sitijem i nismo smeli da rizikujemo bilo šta. U sredu sam uradio test, dijagnoza mi je potvrđena u petak i morali smo da kažemo ljudima iz Premijer lige da sam pozitivan. Svi koji su bili u kontaktu sa mnom su stavljeni u karantin, a mečevi su otkazani“, ispričao je Arteta.

Igrači londonskog kluba trebalo je da se vrate na trening u utorak, 24. marta, ali je klub odložio povratak treniranju do daljnjeg.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram