Foto: Tanjug / AP Photo/Dave Shopland

Fudbaleri Arsenala pobedili su Brajton sa 3:0 u meču 32. kola engleske Premijer lige. Arsenal se pobedom vratio na čelo u engleskom šampionatu, reklo bi se rutinskom pobedom, četvrtom zaredom bez primljenog gola u gostima.

Videlo se od početka da momci koji su se na Ameksu pojavili u žutim dresovima imaju za cilj da što pre postignu prvi pogodak.

PROČITAJTE JOŠ:

Bukajo Saka je promašio u 12. minutu zicer pošto je u kontri dobio odličan pas i pobegao odbrani, napravio dribling i sebi bolju poziciju i promašio sve.

Žezus je šutirao minut kasnije u gol iz sredine sa oko 15 metara, ali je golman Brajtona paradom sprečio pogodak.

Imao je Arsenal šansu i u 16. minutu kada je udarac glavom Žezusa završio pored gola. Brajton je uzvratio udarcem minut kasnije, dok je Gabrijel u 21. minutu iz prekida mogao da pogodi s peterca.

Promašio je loptu posle kornera i pobunio se da je povučen s leđa, tražeći penal. Penala je i bilo, ali tek nakon što je Tarik Lampti startom u svom šesnaestercu pokupio Gabrijela Žezusa.

Foto: Tanjug / AP Photo/Dave Shopland

Sudija Džon Bruks nije bio daleko i bez dvoumljenja je pokazao ka beloj tački, a Saka je odatle u 33. minutu bio smiren i precizan za 1:0.

Prvo poluvreme produženo je za celih sedam minuta, Arsenal se u nekim momentima poigravao i pred svojim golom, a Gabrijel se lakše povredio, ali nastavio da igra.

Saka je imao još jednu šansu do kraja, Kai Haverc je gađao pored gola, a ni Brajton nije bio toliko bezopasan, iako je slavni tim iz Londona bio bolji za taj jedan gol.

I u nastavku je bio bolji, samo za još dva. Prvi je postigao Kai Haverc u 62. minutu. Havercu je za pogodak asistirao Žoržinjo i „tobdžije“ su se od tada spustile u nisku zonu.

Rešili su da brane rezultat i da ne srljaju osim ako se ne ukaže šansa iz tranzicije i brze kontre, dok se Brajton mučio da stvori šansu pred golom Artetinog sastava.

Foto: EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Umesto da domaćin na stadionu Ameks uspe da napravi nešto više, gosti su u 86. minutu postavili konačan rezultat, za koji je bio dovoljan jedan pas Haverca i brz trk Leandra Trosara.

Trosar, koji je ušao kao rezerva u 64. minutu umesto Gabrijela Žezusa, izašao je sam ispred Barta Verbrugena, kom ovog puta nije bilo spasa.

Igrač Arsenala je „bocnuo“ loptu i smestio je iza leđa Verbrugena za 3:0. Koliko je ekipi Mikela Artete stalo do što sigurnije pobede pokazali su i Gabrijel, Trosar i Saliba reakcijom kada je Gabrijel na startu nadoknade izblokirao šut Žoaa Pedra iz veoma dobre pozicije.

Tako je rezultat na kraju ostao nepromenjen, Arsenal je došao do svog 71. boda i prvog mesta na tabeli Premijer lige, ispred Mančester sitija i Liverpula koji trenutno imaju po 70 bodova. Liverpul u nedelju igra svoj meč i tada može da se vrati na prvo mesto ako pobedi Mančester junajted.

Premijer liga, 31. kolo:

Subota:

Kristal Palas – Mančester siti 2:4 (1:1)

(Mateta 3, Eduar 86 – De Brujne 13, 70, Luis 47, Holan 66)

Aston Vila – Brentford 3:3 (1:0)

(Votkins 39, 81, Rodžers 46 – Zanka 59, Mbeumo 61, Visa 68)

Everton – Barnli 1:0 (1:0)

(Kalvert-Luin 45+3)

Fulam – Njukasl 0:1 (0:0)

(Gimaraeš 81)

Luton – Bornmut 2:1 (0:0)

(Klark 73, Moris 90 – Tavernije 52)

Vulverhempton – Vest Hem 1:2 (1:0)

(Sarabija 33 p – Paketa 73 p, Vord-Praus 85)

Brajton – Arsenal 0:3 (0:1)

(Saka 33 p, Haverc 62, Trosar 86)

Nedelja:

16.30 Mančester junajted – Liverpul

18.30 Šefild junajted – Čelsi

19.00 Totenhem – Notingem Forest

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Neverovatan promašaj Šloterbeka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar