Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Fudbaleri Arsenala pobedili su Bornmut sa 3:0 u meču 36. kola engleske Premijer lige.

„Tobdžije“ su pobedile teže nego što to rezultat pokazuje, jer je Bornmut, uprkos dobrom prvom poluvremenu, imao svojih šansi.

PROČITAJTE JOŠ:

Bukajo Saka je u 45. minutu realizovao penal koji je dosuđen zbog starta golmana Marka Traversa nad Kaijem Havercom posle sjajno ubačene lopte Martina Edegora u peterac.

Haverc je nekako olako pao i delovalo je kao da traži kontakt sa golmanom kada je gurnuo loptu u stranu pred petercem.

Posle pregledanja VAR snimka i većanja, presuđeno je da je to jedanaesterac, a Saka je mirno čekao da Travers klecne i da plasira loptu ulevo za 1:0.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Na 2:0 povisio je Lenadro Trosar u 70. minutu kada je dobio pas od Deklana Rajsa iskosa na levoj strani gde je bio zaboravljen.

Igrači Arsenala su strahovali kada je lopta završila u njihovoj mreži samo tri minuta kasnije, ali je Antoanu Semenju sviran faul.

David Raja, golman „tobždija“ je krenuo u petercu po loptu da je izboksuje, gurnut je tek toliko da ne interveniše dobro u svom prostoru i posle faula je poništen gol Bornmuta.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Arsenal je sve dileme u vezi sa pobednikom otklonio u sedmom minutu nadoknade drugog dela igre kada je Deklan Rajs na asistenciju Gabrijela Žezusa plasirao loptu u mrežu za 3:0.

Žezus je tada sa nekoliko driblinga dobro probio odbranu i poslužio Rajsa kom nije bilo teško da završi akciju i obezbedi svom timu bolju gol razliku.

Londonski velikan sada ima 83 boda na prvom mestu tabele Premijer lige, dok je Mančester siti na drugom mestu sa 79 bodova, ali i dve utakmice manje. Bornmut je na desetom mestu sa 48 bodova.

Premijer liga, 36. kolo:

Petak:

Luton – Everton 1:1 (1:1)

(Adebajo 31 – Kalvert-Luin 24 p)

Subota:

Arsenal – Bornmut 3:0 (1:0)

(Saka 45 p, Trosar 70, Rajs 90+7)

16.00 Brentford – Fulam

16.00 Šefild Junajted – Notingem Forest

18.30 Mančester Siti – Vulverhempton

Nedelja:

15.00 Brajton – Aston Vila

15.00 Čelsi – Vest Hem

Ponedeljak:

21.00 Kristal Palas – Mančester Junajted

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Donijel Malen, gol protiv Augsburga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar