Arsenal i Mančester siti odigrali su fenomenalnu prvu utakmicu Premijer lige u 2022. godini, a gosti su slavili u Londonu rezultatom 2:1 posle preokreta 21. kolu.

Fantastičan fudbal mogli smo da gledamo na startu 2022. godine, pravi praznični spektakl, iako su viđena tri pogotka.

Mančester siti je slavio na „Emiratima“ i došao do 10. uzastopnog trijumfa nad Arsenalom. A, uopšte nije moralo tako da bude, niti je išta slutilo na takav ishod.

PROČITAJTE JOŠ

Zato je fudbal magičan – penal posle VAR-a, crveni karton, žustro koškanje, skidanje lopte sa gol linije, čaše i flaše na terenu posle gola za pobedu Sitija u nadoknadi. Sve to je viđeno u prvoj premijerligaškog utakmici ove godine.

Poveo je Arsenal golom Bukaja Sake u 31. minutu, iz prve je pogodio donji desni ugao, a onda smo u nastavku imali tri apsolutno luda minuta koja možete videti na snimku u vrhu teksta.

Bernardo Silva je iznudio penal jer ga je u kaznenom prostoru oborio Granit Džaka, vukao ga je za dres, pa je sudija Etvel posle gledanja snimka i VAR pomoći pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne za 1:1 bio je Rijad Marez.

Malo je nedostajalo da Arsenal odmah uzvrati, nesporazum u odbrani Sitija popravio je Nejtan Ake tako što je skinuo loptu sa gol linije, nakon čega je Martineli promašio prazan gol.

Kako je golman Ederson vratio loptu u igru, tako je Gabrijel srušio Žezusa i zaradio drugi žuti karton posle nepuna dva minuta. Prvi je dobio zbog protesta kod penala i „tobdžije“ su ostale sa desetoricom.

Foto: Sport Klub 3

Činilo se da će bod ostati u Londonu, ali… U drugom od osam minuta nadoknade, Rodri se najbolje snašao pred golom domaćina i gurnuo loptu u mrežu za pobedu Sitija od 2:1. Prilikom proslave pogotka otrčao je do tribine sa navijačima Arsenala i usled burne reakcije bio je zasut brojnim čašama i flašama sa tribina.

BONUS VIDEO Čaše i flaše na terenu, gol Rodrija za pobedu, Arsenal – Mančester siti 1:2

Premijer liga, 21. kolo

Subota:

Arsenal – Mančester siti 1:2 (1:0)

(Saka 31 – Marez 57 pen, Rodri 90+3)

Votford – Totenhem 16

Kristal Palas – Vest Hem 18.30

Nedelja:

Brentford – Aston Vila 15

Everton – Brajton 15

Lids – Barnli 15

Čelsi – Liverpul 17.30

Ponedeljak:

Mančester junajted – Vulverhempton 18.30

Odloženo:

Lester – Norič

Sautempton – Njukasl

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar